U znaku izgradnje zajednice, DZMH ogranak Kotlina proširena je novim sekcijama

DZMH ogranak Kotlina, osim zbora koji slavi jubilej, ove godine proširena je dvjema novim sekcijama, jedna je dječja sekcija očuvanja običaja, a druga pak okuplja amaterske slikare.

Ovoga vikenda su djeca zajedno s roditeljima imali izlet u osječki zoološki vrt, zahvaljujući potpori Zaklade Bethlen Gábor i Savjeta za nacionalne manjine. Voljeli bi obiteljski dan u budućnosti redovito održavati u okviru programa, ove godine, osnovane dječje sekcije za očuvanje običaja, a osim toga planiraju i održavanje ručnih radionica i raznih tematskih dana. Samu sekciju organizirali su u znaku izgradnje zajednice: cilj je djeci koja žive u selu, ali pohađaju različite vrtiće i škole, dati priliku da se susretnu i zajedno uče i zabavljaju se, zahvaljujući tome programu.

Preostali dio godine je u kalendaru DZMH ogranka Kotlina već prigodno popunjen programima. Njihov zbor ove godine slavi desetu godišnjicu postojanja, što bi voljeli dostojanstveno obilježiti. Tijekom godine više puta organiziraju natjecanja u kartanju, naime žele zainteresirati sve mještane, u njihovim programima svatko može pronaći nešto po svojoj volji, bez obzira na dob ili spol.

Uključivanje djece i mladeži u život zajednice od ključne je važnosti

Osim dječje sekcije, osnovali su i sekciju amaterskih slikara, članovi se sastaju svaki tjedan i ove godine je u planu slikarski kamp.

-Jako smo ponosni na činjenicu da u slikarskoj sekciji imamo i mladih, koji su time dobili priliku otkriti svoj talent i to još u rodnome selu. Znamo da je uključivanje djece i mladih u život zajednice od ključne važnosti, ne samo za nas, već i za cijelu našu zajednicu. A osnivanjem ovih novih sekcija i njihovim programima im upravo želimo ukazati na te vrijednosti – izjavila je za naš list Sanela Prosszer Horvatin, potpredsjednica ogranka.

Udruga nastoji vratiti živost u selo koja je postojala prije pandemije. U sjedištu se odvijaju radovi na obnovi zgrade, uređuju se podrum i jezero, potonje s ciljem kako bi se djeci moglo omogućiti pecanje, a za svečano otvorenje organizirat će se natjecanje djece u pecanju. Za stanovnike Kotline ova godina je u znaku obnove, a to znači da će se više pažnje posvetiti mlađim generacijama, naime, oni su zalog budućnosti.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.