U Novom Bezdanu dovršen je novi parking koji pripada Domu Mađara

32

Novi Bezdan: otvoren je novi parking koji pripada Domu Mađara, a nalazi se i u blizini  katoličke crkve, te ga tako mogu koristiti i oni koji posjećuju crkvu.

Demokratska zajednica Mađara Hrvatske i u 2023. godini slijedi politiku o osiguravanju odgovarajućih uvjeta za sve mađarske udruge i zajednice koje djeluju u Hrvatskoj. Prošle godine su te uvjete osigurali u Kotlini, Lugu, Starim Jankovcima, u tijeku su radovi u Podolju, a započeti su novi projekti u Zmajevcu, Vardarcu, Laslovu i Novom Bezdanu. U Novom Bezdanu, naselju koje pripada Općini Petlovac, prošle jeseni započeti su ozbiljni infrastrukturni razvoji, naime počela je i obnova električne mreže naselja.

Dovršen je novi parking koji pripada Domu Mađara, ima osigurano 27 parkirnih mjesta za osobne automobile te za dva autobusa. Parking smješten nasuprot sjedištu kulturne udruge iz Novog Bezdana, blizu je katoličke crkve, tako parking mogu koristiti, ne samo oni koji dolaze u Dom Mađara, već i oni koji posjećuju crkvu.

Osim toga, ovaj projekt je od iznimne važnosti glede uređenja naselja: izgrađen je na mjestu jedne derutne kuće i zapuštenog dvorišta obraslog raslinjem, tako novi parking nije samo koristan, već uvelike pridonosi ljepšem izgledu centra sela, što je od velike važnosti za stanovnike Novog Bezdana.

Parking je otvoren 8. svibnja, čemu su nazočili  Róbert Jankovics, saborski zastupnik i predsjednik DZMH, Milan Knežević, načelnik Općine Petlovac, Kristijan Palinkaš, član Općinskog vijeća i predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine u Općini, odnosno članovi Kulturno-umjetničke udruge Novi Bezdan.

-Za našu udrugu veliki problem je bio nedostatak parkirnih mjesta i to uglavnom kada su bila veća događanja. Naši gosti bili su primorani parkirati do ruba jarka i ispred trgovine. Sretni smo i vrlo zahvalni što nam je, kada smo pokrenuli pitanje izgradnje parkinga, i ovoga puta, u pomoć priskočio naš saborski zastupnik i zahvaljujući njegovom doprinosu, u vrlo kratkom vremenu, u susjedstvu našeg sjedišta, izgrađen je prostran i lijepi parking – izjavila je za naš list Ibolya Horvat, predsjednica mjesne kulturne udruge.

Slijedeći naš veliki događaj – dodala je – biti će rušenje majpana, kada parkiranje više neće predstavljati problem našim gostima.

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.