U domovini na mađarskom: proslijeđena je potpora

0
24

U nadležnosti Foruma mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj (FMPDH) Ured za subvencije objavio je, da je 22. prosinca proslijeđena subvencija za školsku godinu 2019-2020. objavljenog programa „U domovini na mađarskom“.

Zaklada Bethlen Gábor i ove godine je objavila natječaj „U domovini na mađarskom“ za sufinanciranje odgojno-obrazovne potpore, kao i školske knjige i školski pribor, čiji je mjesni provoditelj i ovaj puta FMPDH.

Pálinkás Krisztián, voditelj Ureda za subvencije u Hrvatskoj – U domovini na mađarskom, rekao je da je 2020. godina bila specifična godina, zbog epidemije korona-virusa rok trajanja natječaja je produljen, tako se umjesto travnja na natječaj moglo javiti do 30. listopada.

- Reklám -

Dodao je, kao su se na natječaj mogli javiti oni učenici i studenti, koji sudjeluju na nekoj vrsti obrazovanja na mađarskom jeziku na ustanovama hrvatskog obrazovanja, odnosno ona djeca koja pohađaju mađarske vrtiće. Odgojno-obrazovna potpora iznosi 470 kuna, koja je 22. prosinca uspješno proslijeđena svakome tko se prijavio na natječaj.