U Batini se nastavljaju infrastrukturalni radovi

0
23

Infrastruktura Batine posljednjih se godina stalno razvija. Kao dio razvoja nedavno je izgrađena vodovodna mreža naselja, a obnovljena je i javna rasvjeta.

U Batini, zbog zemljopisnih uvjeta naselja, izgradnja infrastrukture nije jednostavna. Kućama na padinama teže je dovesti vodu zbog čega su neke ulice izostavljene kada je mreža izgrađena prije 10 godina.

U naselju je prošle godine započeo projekt vrijedan milijun i pol kuna, koji su pokrenuli mađarski zamjenik načelnika Općine Draž i potpretsjednik organizacije DZMH-a u Batini, Šandor Šipoš u suradnji s mađarskim saborskim zastupnikom i predsjednikom DZMH-a, Robertom Jankovics. U prvoj fazi radova su ulice Jorgovana, Staklena i Brdska dobile dugo očekivanu vodovodnu mrežu, a trenutno se modernizira vodovodna mreža ulice Šandora Petefija i Crkvene ulice. Paralelno s tim radovima obnovljena je niskonaponska elektroenergetska mreža naselja, te su tako  postavljene nove bandere, posljednjih dana je dovršena javna rasvjeta ulice Lajoša Kossuth, a u ulici Petefija će se uskoro postavljati novi stupovi, koji će biti opremljeni modernim LED svjetlima kao i u glavnoj ulici.

– U Batini se u drugoj polovici travnja, unatoč pandemiji odvijao vrlo ozbiljan posao. Završena je prva faza modernizacije javne rasvjete ulice Lajoša Kossuth, zamijenjeni su stupovi i žice. U sljedećoj fazi će na stupove biti ugrađene moderne svjetiljke, a sa privatnih kuća biti će uklonjeni stari električni kablovi, koji će zamijeniti modernijim, vanjski izoliranim kablovima. Osim toga, konačno smo uspjeli nadoknaditi propust od prije 10 godina i opskrbili gotovo svaku ulicu vodovodnom mrežom – rekao je zamjenik naočelnika Općine Draž, Šandor Šipoš, koji je dodao da će sljedeći korak biti izgradnja plinovoda.