Treći Lovački susret u Vardarcu

38

Na Lovačkom susretu u Vardarcu okupilo se više stotina sudionika, i ove godine nagradili su najuspješnije lovce. Čobanac se kuhao u pedesetak kotlića.

Susret se odvijao u sjedištu vardaračkog lovačkog društva, na dvorištu je bio smješten veliki šator. Šuma koja okružuje lovački dom, susret je učinila čarobnijim. Domaćini su se pobrinuli i za suzbijanje komaraca, tako je bila zagarantirana nesmetana zabava.

Na izložbi su bili izloženi najljepši trofeji mjesnog i lovačkih društava iz okolnih naselja. Na dvorištu je bilo postavljeno nekoliko štandova na kojima se mogla kupiti oprema za lov. Članovi lovačkog društva gostima su nudili specijalitete od divljači, u ponudi su bili i perkelt i pljeskavica.

Susret su otvorili Lajoš Mekanj, predsjednik LD Vepar Vardarac, Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara u Hrvatskoj, Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Antun Blažević, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Lajoš Mekanj rekao je da im je iznimna radost napokon održati Lovački susret na dvorištu njihovog sjedišta i od velikog je značaja što im je njihov događaj izrastao do te veličine.

Róbert Jankovics istaknuo je da baranjska i slavonska mađarska naselja imaju višestoljetnu tradiciju lova i da je program vardarčana dobar prikaz toga koliko je važan lov u životu mještana.

Na otvaranju je Lovački savez Osječko-baranjske županije dodijelio medalje za ostvarene kapitalne trofeje u 2022/23. godini, među nagrađenima bilo je četiri zlatne nagrade.

Na natjecanju u pripremi čobanca sudjelovalo je 47 timova, susretu su prisustvovala sva lovačka društava iz okolice.  

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.