Továbbra is Farkas Anita vezeti a Belovári Magyarok Közösségét

37

Múlt héten tartotta tisztújító közgyűlését a Belovári Magyarok Közössége, amelyen megerősítették tisztségében a régi elnököt, Farkas Anitát.

A Belovári Magyarok Közössége több mint tizenhárom évvel ezelőtt alakult meg Belovár-Bilogora megye szívében. Az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy a vidék magyarjait összefogja, hogy azok megőrizhessék a magyar kultúrát, a hagyományokat és a gasztronómiát. Az egyesület keretei között több szekció is tevékenykedik, úgymint vegyes kar, néptánccsoport, játszóház és a kézimunka szakkör. A vegyes kar és a tánccsoport az egyesület megalakulása óta működik, és a magyar néptánc és népzene iránt érdeklődőket gyűjti össze. A tánccsoport rendszeresen fellép a környékbeli eseményeken, de az ország más területein és Magyarországon is vendégszerepeltek már.

A szakcsoportok és az egyesület legfontosabb programjairól Farkas Anita, a szervezet elnöke számolt be. Ezt követően tisztújításra került sor. Mivel a közgyűlés tagjai elégedettségüket fejezték ki a jelenlegi vezető munkájával kapcsolatban, ismét megválasztották elnöknek. Az alelnök Biloš Slađana lett, az elnökség további tagjai pedig Rengel Ana, Sekereš Antal és Terek Martin.

Biloš Slađana és Farkas Anita

Farkas Anita a szervezet régi/új elnöke megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy tovább dolgoznak a magyar hagyományok megőrzésén.

– A néptánccsoportunk az, amelyben az egyesületünk minden szakcsoportjának a munkája benne van, így például a hímzőinkét a csoport viseletén keresztül is prezentálhatjuk. Annak örülünk a legjobban, hogy a sok fellépés alkalmat nyújt arra, hogy azt a nem kevés munkát, amelyet az évek folyamán végeztünk, bemutathatjuk – mondta Farkas Anita.