További tapasztalatokkal erősödtek a Várdaróc FC gyerektagozatai

0
56

A szlavóniai Bizovacra látogattak a Várdaróc FC tagjai, hogy részt vegyenek egy baráti labdarúgótornán. A kapcsolatfelvételre a bizovaci klub tevékenysége motiválta a daróciakat, melyre követendő példaként tekintenek.

A Várdaróc FC kapcsolata a bizovaci futballklubbal a júniusi focitáborban kezdődött, melyet az NK Osijekkel közösen szerveztek. Kiss Dárió, a Várdaróc FC egyik vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, már korábban is figyelemmel kísérték a bizovaci klub tevékenységét, felismerték, hogy a bizovaciak kiemelt figyelmet fordítanak az utánpótlás-nevelésre.

– Nagyon sok időt és energiát fektetnek a fiatalokkal való foglalkozásba, ami meglátszik az eredményeiken is: egyre több és több gyerek csatlakozik hozzájuk. Követendő példaként tekintünk munkásságukra, ez motivált bennünket arra, hogy felvegyük velük a kapcsolatot – tudtuk meg Kiss Dáriótól.

Hozzátette, már az első találkozás is remekül sikerült, nagyszerű emberek alkotta egészséges közösséget ismertek meg a bizovaciakban. A focitábort követően az emléktornájukra is meghívták a szlavóniai fürdőtelepülés játékosait, amit most azok viszonoztak.

Ma már „testvérklubként” tekintenek a bizovaciakra, örömmel látogattak hozzájuk fiatalok és idősek, játékosok és szülők is a Várdaróc FC színeiben. A hangsúly a társalgáson, kapcsolatápoláson volt. A legkisebbek, vagyis az ún. előkezdők pályára is léptek egymás ellen. Míg legutóbb a daróciak nyertek, ezúttal ők maradtak alul, de a hangsúly természetesen nem a győzelmen volt. 

Várdaróc FC – a kis falu nagy csapata

A Várdaróc FC egyébként idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Ennek jegyében telt a múlt hétvége, amikor az országos 4. osztályban debütált a drávaszögi kis falu nagy csapata. A várdaróciak a Vukovár-szerém megyei Otok városának a csapata, az Otok FC ellen futottak ki a pályára vasárnap, akik ellen 4-0-ra győztek.

A mérkőzést megelőzően a Várdaróc FC átvette a legutóbbi szezonban elnyert megyei bajnoki címért járó serleget, amit Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk és Ante Vučemilović, a Horvát Labdarúgó-szövetség alelnöke adott át a várdaróciak csapatkapitányának. Ezenkívül a klub megalakulásának 75. évfordulója alkalmából az esős időben kilátogató szurkolókat egy hatalmas születésnapi tortával ajándékozták meg.