További fejlesztések Kórógyon

0
171

Épül a labdarúgó-egyesület külső mosdója, és tovább szépül a faluközpont is. Látványos változás lesz, hogy új, méltóbb helyre kerül a honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű.

Az elmúlt két évben számos projekt indult és valósult is meg, melyek célja, hogy a magyar érdekeltségű szervezetek megfelelő körülmények között végezhessék közösségi tevékenységüket. Kórógyon sor került a kultúrotthon épületének tatarozására, ezenkívül régóta tervben van a Győzelem Labdarúgó-egyesület feltételeinek a javítása is, egyelőre egy külső mosdóra volna szükség.

Új mosdók, új nyílászárók

Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, a HMDK elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, néhány héttel ezelőtt tárgyalt Tordinci járás vezetőivel a Kórógyra vonatkozó projektek ügyében.

– A kultúrotthon belső tereinek a teljes körű tatarozására várjuk az ajánlatokat, és örülünk, hogy idén végre elkezdődhet a kórógyi Győzelem labdarúgó-egyesület infrastruktúrájának a fejlesztése is. A külső mosdó építése és a meglévő objektum nyílászáróinak cseréje közös projektünk a Tordinci járással és a labdarúgó-egyesülettel, amire büszkék vagyunk – mondta Jankovics Róbert.

Cerin József, a futballklub elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hálásak Jankovics Róbertnek és a HMDK-nak a támogatásért, ami sokat jelent az egyesületnek, hozzájárul a csapat fejlődéséhez is.

– Jobban kezdtük az idei évet, az utolsó három meccset megnyertük, és várhatóan új játékosokkal bővül a csapat, fejlődik az egyesület – tudtuk meg Cerin Józseftől.

Azt is elmondta, már elkezdődött az új mosdó építése, szeretnének mihamarabb végezni a munkálatokkal, hogy májusban már használhassák a járási napok keretében tartandó programok alatt. A Hagyományőrző Egyesület néptáncfesztiváljára is a focipályán kerül majd sor június elején.

A faluközpont is megszépül

Kórógyon az idei tervek között szerepel a faluközpont további szépítése, ennek legfontosabb része a horvát honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű áthelyezése egy, a mostaninál méltóbb helyre.

Dezső Istvántól, a járás elöljáró-helyettesétől megtudtuk, a kultúrotthonnal szemben, a ledőlt községháza épülete helyén áll majd az emlékmű, ahol egy parkot alakítanak ki. Itt méltóbb módon tarthatják majd a megemlékezéseiket, és a park a faluképet is javítani fogja.