További fejlesztések a Várdaróc labdarúgó-egyesületben, a 2019-20-as szezon bajnokcsapatánál

0
211

Készülnek az új kispadok és a reflektorvilágítás az esti edzésekhez, de a nyár folyamán ennél jelentősebb fejlesztések is meg fognak valósulni a Várdaróc labdarúgó-egyesület háza táján. A beruházásokra a HMDK közbenjárásával, a magyar kormány támogatásával kerül sor, az anyagi feltételek adottak, már csak a járványhelyzet akadályozza a munkát – tudtuk meg Kiss Dáriótól, a futballklub egyik vezetőjétől.

Magyarságunk legerősebb futballcsapata nem csak a játék szintjén fejlődik, a klub infrastruktúráját is folyamatosan javítják, fejlesztik, hogy minél jobb feltételeket teremtsenek a csapatnak. Számos nagy terv megvalósítására kerül sor idén nyáron a Várdaróc labdarúgó-egyesületnél – mondja Kiss Dárió vezetőségi tag.

– Készülnek az új kispadok, új hálókat vásárolunk a kapuk mögé, és reflektorokat telepítünk a pálya körül. Utóbbinak különösen örülünk, hiszen számunkra eddig nem voltak adottak a feltételek esti edzésekhez. Ez a nyár folyamán lesz igazán hasznos, mert csapatunknak így nem kell a legnagyobb forróságban edzenie – tudtuk meg Dáriótól, aki hozzátette, ezek csupán a kisebb beruházások.

Ezek közé sorolta még a traktor és a fűnyíró rendbe hozását is, aminek látszólag kisebb a jelentősége ugyan, az viszont nagyon is szembetűnő volna, ha ezek a gépek nem működnének, főleg tavasszal, amikor kétnaponta kell füvet nyírni.

Az öltöző tatarozása és új klubhelyiség kialakítása szerepel a nyári tervek között

Júliusban megkezdődik az öltöző tatarozása, ezenkívül egy emeleti klubhelyiség létrehozására is sor kerül, mosdóval és kisebb terasszal. Korszerűsítik a fűtést és új tusolókat is építenek, falfestésre és csempézésre is sort kerítenek, ami a színeket illeti, természetesen a zöld-fehér, vagyis a klub színei dominálnak majd. Dárió véleménye szerint a helyiség fejlesztése motiválólag hat a játékosokra, így végeredményben a csapat által nyújtott teljesítményre is.

A fejlesztésekre másrészt – szerencsére – a növekvő játékoslétszám miatt van szükség. Az egyesület illetékesei folyamatosan toboroznak új játékosokat a juniorcsapatba, hiszen az utánpótlástól függ a klub jövője.

– A soron következő befektetéseinket a magyar állam már jóváhagyta, így semmi akadálya annak, hogy véghezvigyük terveinket, talán egyedül a járványhelyzet az, ami még mindig gátolja a munkát, legyen szó a felújításokról vagy az edzésekről – mondta Dárió.

A pandémia miatt a bajnokságot is megszakították – tette hozzá –, viszont a várdaróci csapat a 2019/20-as szezon bajnoka lett, ezúton is gratulál a játékosainak.

– Régiónkból négy bajnokcsapat játszik a feljebb jutásért, viszont a Horvát Labdarúgó-szövetség és a polgári védelem egyelőre nem egyeztek meg arról, milyen időpontra tegyék a kvalifikációs mérkőzéseket – panaszolta Dárió. Az interjú készítésekor még az edzéseket sem engedélyezték.

A helyzet frusztráló – hangsúlyozta –, hiszen csapatuk az eddigi legjobb eredményeket képes most kihozni magából, jó volna, ha ebben nem akadályoznák külső tényezők. 

Több mint két hónapja nem tartottak normális edzést, a járvány idején játékosaik otthon gyakoroltak, az edző utasításai szerint. Ezenkívül ott vannak az új melegítők és kapufák, ezekről nemrég megírtuk, hogy a magyar kormány, valamint az eszéki magyar főkonzulátus támogatásával vásárolták, s amiket szintén jó volna már kipróbálni a pályán.