Tovább szépül a Népkör székháza

0
34

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület székházát két évvel ezelőtt újították fel. A főépület akkor új tetőt, szigetelést és külső vakolatot kapott. Nemrég parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert támogatásának köszönhetően a melléképület felújítása is megtörtént.

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület 1946-ban alakult meg. Első székhelyük a belvárosban volt, majd az 1950-es években átköltöztek az egykori rétfalusi magyar iskola épületébe, ahol azóta is működnek. Az öreg épület folyamatos karbantartásra és felújításra szorul. Legutóbb 2017 nyarán újult meg, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatásának köszönhetően új tetőszerkezetet, valamint új külső vakolatot és szigetelést kapott. Képviselőnk jóvoltából nemrég a melléképület felújítása is megkezdődhetett. Először a főépület mögött álló konyha mennyezetének a felújítására került sor, amit szigeteltek, valamint a beázó tetőt is megjavították. Ezzel egy időben a pince födémjét is megerősítették.

– A konyha felújítása már nem tűrt halasztást, a beázó mennyezet sok bosszúságot okozott. Mivel idáig nem volt megfelelő szigetelés a plafonon, ezért télen nem is tudtuk használni. A munkálatok jelentős része nem tartott sokáig, már csak az utolsó simítások vannak hátra, valamint egy szellőzőnyílás kialakítása. Nagyon hálásak vagyunk parlamenti képviselőnknek a segítségért, aki mindenben támogat minket – mondta Magdika Dániel, a Népkör elnöke.