Tour de Hongrie: Idén először minden szakasz élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n!

S.Maria di Sala, VE, Italy - May 30, 2019: Tour of Italy also called Giro d'Italia is a famous cycling race with many professional cyclists

A rajttól a célig közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu a szerdán kezdődő Tour de Hongrie-t. Az ország keleti részén Csákvárról a Kékestetőig halad a mezőny. Május 11. és 15. között Magyarország legnagyobb kerékpáros körversenyét Székely Dávid és ifj. Knézy Jenő kommentálásában élvezhetik a nézők.

Szerdától vasárnapig a 22 csapatból álló mezőny összesen 905 kilométert tesz meg, Csákvárról indulva a Kékestetőig. Az első szakasz közvetítése 13:05-kor kezdődik az M4 Sporton, és 198 kilométer megtétele után Székesfehérváron lesz a befutó. A második etap csütörtökön 13:25-től indul Karcagról Hajdúszoboszlóig, míg a pénteki nap lesz a legrövidebb, 154 kilométeren keresztül Sárospatakról Nyíregyházára, benne Erdőbényén egy 284 méteres szintemelkedővel.

A negyedik szakasz szombaton 13:30-kor rajtol, a 177 kilométeres etapon egy 396 méteres emelkedőt is meg kell tennie a mezőnynek. Mind közül talán az utolsó nap lesz a legnehezebb, a vasárnap reggel 9:35-től rajtoló mezőnynek a csaknem 184 kilométeres távon három 300 métert meghaladó emelkedőt kell teljesítenie. 

Tizennégy olyan csapat vesz részt az idei Tour de Hongrie-n, amely a Giro d’Italian is rajthoz állt. Tizenegy WorldTeam lesz érdekelt a magyar kör mezőnyében, erre korábban sosem volt példa, így aztán ebben az évben is el lehet mondani, hogy minden eddiginél erősebb mezőnyt láthatnak a nézők, több sztárversenyzővel. De most először mondható el, hogy a rajttól a célig az M4 Sport közvetíti!  

„Az M4 Sport a csatorna indulása óta elkötelezett híve az országúti kerekpár sportnak. Söprögető Kocsi című podcastunk mellett évről évre fontos számunkra, hogy az ország legnagyobb körversenyét a Tour de Hongrie-t is megmutassuk a nézőknek. Ezért is vagyunk nagyon izgatottak, hogy idén először az összes szakaszt, a rajttól a célig élőben közvetíthetjük” – mondta az M4 Sport csatornaigazgatója. „Jó visszanézni arra a folyamatra, ahogy közösen fejlődtünk minden évben a versennyel. Először összefoglalókat mutattunk be a körversenyről, ezt követően az egyes szakaszokról készítettünk élő közvetítést, és idén először látható végig élőben a Tour de Hongrie összes szakasza” – tette hozzá Székely Dávid.

A Söprögető Kocsi hétfői adásában is természetesen a két nagy magyarországi körverseny, a Giro d’Italia és a Tour de Hongrie volt a téma. Aki a szerdai közvetítésig sem szeretne országúti kerékpár nélkül maradni, és már most hangolódna, itt hallgathatja meg az adást.

A Tour de Hongrie közvetítése túlmutat a sporteseményeken: öt napon át nemcsak izgalmas versenyt láthatnak a nézők, hanem szinte egész Kelet-Magyarországot bejárhatják az M4 Sport közvetítései által.

Május 11-től 15-ig a Tour de Hongrie a rajttól a célig élőben az M4 Sporton!

Tour de Hongrie közvetítések:

05.11., 13:05      Tour de Hongrie 1. szakasz         M4 Sport, m4sport.hu

05.12., 13:25      Tour de Hongrie 2. szakasz         M4 Sport, m4sport.hu

05.13., 14:15      Tour de Hongrie 3. szakasz         M4 Sport, m4sport.hu

05.14., 13:30      Tour de Hongrie 4. szakasz         M4 Sport, m4sport.hu

05.15., 9:35        Tour de Hongrie 5. szakasz         M4 Sport, m4sport.hu