Töretlen a népszerűsége a laskói halfőzőversenynek

0
761
lasko_halfozo

A laskói Ifjúsági Egyesület szervezésében múlt szombaton halfőzőversenyre került sor, ahol 60 csapat mérte össze szakácstudományát. A főzőverseny népszerűségét mutatja, hogy nemcsak a Baranya-háromszögből, hanem távolabbról is érkezetek versenyzők, így például a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyére Velika Kopanica-i, illetve bajai (Magyarország) szakácsok kerültek.

lasko-halfőzőLaskó népszerű gasztronómiai rendezvénye lett a Ponty a bográcsban elnevezésű halfőzőverseny. A szervezőknek, a laskói Ifjúsági Egyesületnek az elmúlt években sikerült olyannyira ismertté tenniük a versenyt, hogy már távolabbi településekről is érkeznek csapatok. A hetvenes évek végén főleg a Duna-parti településeken kezdtek halpaprikásfőző megmérettetéseket szervezni, ma pedig már szinte nincs is olyan település a régiónkban, ahol ne tartanának ilyen versenyt.

A szombati laskói versenyen 60 bogrács alatt gyújtottak tüzet, majd mindenki a saját jól bevált receptje alapján főzte meg vidékünk egyik legkedveltebb ételét.

A zsűri elnöke, Horvát Ilonka elmondta, nagyon nehéz dolguk volt (a zsűri másik két tagja Déra Lajos és Zvonko Posavac volt), mert rendkívül jó halételek készültek, amelyek csupán pár ponttal tértek el egymástól. Az igen szoros versenyben a harmadik egy visszajáró, Velika Kopanica-i versenyző lett, a második helyet a Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubját képviselő Csémi László és Kollmann Péter érdemelte ki, a legjobbat Toša Damir főzte, akinek két évvel ezelőtt is sikerült megnyernie a versenyt.

lasko-halfőző

Munk Erik a szervezők nevében elmondta, hogy csak korlátozott számú csapatot tudtak fogadni, így is szűkösnek bizonyult a 400 fős nagysátor, ami alatt a csapatok elfogyasztották az ételeiket. Hozzátette, annak külön örül, hogy a versenyre magyarországi csapatok is jelentkeznek, az pedig önmagáért beszél, hogy Bajáról két többszörös halfőzőbajnok is eljött Laskóra.

lasko-halfőző