Töretlen lendülettel az eszéki magyarságért

0
70

Vasárnap tartotta évi közgyűlését az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület, ahol szó volt az egyesület múlt évi munkájáról és megvitatták jövőbeli terveiket is.

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület az eszéki magyarság egyik bástyája. A mintegy kétszáz tagot számláló, nagy múltú egyesület legfőbb célja a magyar nyelv, a népi hagyományok és a magyar kultúra ápolása. Az egyesület felettébb aktív évet tudhat maga mögött, amiről elnökük, Magdika Dániel számolt be a hétvégén megtartott közgyűlésen.

– Az elmúlt év minden hónapjában volt valamilyen rendezvény a Népkörben, melyek iránt  érdeklődés is volt. Megünnepeltük nemzeti ünnepeinket, tartottunk magyar napot a városban, de számos kisebb eseményt is összehoztunk székházunkban – mondta Magdika Dániel, a Népkör elnöke, hozzátéve, hogy a nemrég kezdődött évet is hasonló tempóban szeretnék folytatni.

A közgyűlésen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, aki már eddig is nagyban segítette az egyesületet, és a jövőt illetően is támogatásáról biztosította a rétfalusi magyar szervezetet.