Több mint halpaprikásfőző-verseny

153
10-halfz-1

Kopács – Immár ötödik alkalommal szervezett a bellyei Horvát Honvédő Háború Hadirokkantjainak Egyesülete (HVIDRA) nagyszabású halpaprikásfőző-versenyt, melyre múlt szombaton került sor.

Természetesen a halpaprikás-főző versenyen volt a hangsúly, ámbár további programokkal is bővítették a kopácsi rendezvényt.

Az egész napos rendezvényen a reggeli óráktól standok várták a látogatókat, ahol hazai termékeket, kézműves munkákat lehetett vásárolni, majd pedig a délelőtti órákban halpucolásra tanították meg az ahhoz kedvet kapó gyerkőcöket.

– Megpróbáltuk megmutatni nekik, hogy mire kell vigyázni egy hal megtisztításánál. Például hogyan kell a pikkelyt eltávolítani, a fejet szétvágni stb. Továbbá a halfőzéssel kapcsolatos mindegyik kérdésre válaszoltunk. Ezt követően megkezdődött a gyerekekek versenye, összesen kilenc csapat mérte össze főzőtudományát – nyilatkozta lapunknak Kristóf Rezső, a verseny egyik főszervezője.

Délután a felnőttek mutathatták be, milyen a jó halpaprikás, ugyanis összesen 40 különféle ételremek született. A zsűrizést és a halpaprikások elfogyasztását követően a résztvevők a kultúrotthonban mulattak hajnalig, az eszéki Esseker zenekar közreműködésével.

A bevételből a szervező egyesület a Bellyei járás háborúban elesett harcosainak tiszteletére emeltetne egy emlékművet.

P6187892