Több mint 100 kiállító a 17. Salorin, az eszéki vadászati és horgászati kiállításon

A hétvégén tartották meg az eszéki Pampas kiállítócsarnokban az immár 17. Salori vadászati és halászati kiállítást, amit a 24. Motomobil autókiállítással kötöttek egybe. A háromnapos rendezvény számos programot kínált a vadászat és a horgászat szerelmeseinek.

A 17. Salorin vadászati és horgászati felszerelések nagy választéka, a vadászterületek, trófeák és a vadász- és horgásztársaságok munkájának a bemutatása volt terítéken, amit természetesen gasztronómiai kínálat is színesített. De halfőzőversenyt is rendeztek, valamint a környék turisztikai kínálata is fókuszba került. A Dráva és a Duna melletti 26 000 hektárnyi baranyai vadászterület a Horvát Erdők fennhatósága alá tartozik.

– Ez a leghíresebb vadászterület Horvátországban, gímszarvasra és vaddisznóra lehet vadászni. Büszkék vagyunk arra, hogy a tavaly elejtett gímszarvasunk új országos bajnok is, ezen a területen egy 225,73 pontos példányt lőttek ki. Minden évben nagyon sok vadászt fogadunk, az első időszakban szarvasvadászatra érkeznek, később vaddisznós hajtóvadászatra. Ismert vadászterület ez, így nagyon sokan érkeznek hozzánk külföldről is – mondta el lapunknak Gros Róbert, a Horvát Erdők vadászati szakreferense.

Pécs is képviseltette magát a kiállítók között

A hétvégi rendezvényen több mint 100 kiállítóstandot lehetett megtekinteni, tulajdonosaik közül többen külföldről érkeztek. Szerb, szlovák és a szlovén kiállítók mellett Magyarországot Eszék testvértelepülése, Pécs képviselte.

– Jövőre kerek évfordulóhoz érkezik a testvérvárosi kapcsolat, akkor lesz ugyanis 50 éves. Nagy örömmel tettünk eleget ennek a meghívásnak, mert ugyan Pécs nem vadászati központ, ugyanakkor egy olyan turisztikai célpont, amely nemcsak az eszéki, hanem a térségben lévő látogatók számára is igen vonzó lehet. És természetesen ha nem is Pécs belterületén, de környékén, Baranyában igen sok kedvező vadászati lehetőség van, ezért elkísért minket a kiállításra a baranyai horvát vadászegyesület, tagjai nemcsak egyszerűen trófeakiállítással készültek, hanem szombaton egy kis gasztronómiai különlegességet főztek szabad tűzön – tudtuk meg Kincses Márktól, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetőjétől.