Tisztújító közgyűlés a kórógyi hagyományápolóknál

0
56

Múlt hét pénteken került sor a Kórógy Hagyományőrző Egyesület tisztújító közgyűlésére, amelyen bizalmat szavaztak a szervezet eddigi vezetőinek, így az elnök továbbra is Cserepes Zoltán, az alelnök pedig Dezső Igor.

Az ülésen az egyesület elnöke, Cserepes Zoltán számolt be elért eredményeikről, szó volt az aktualitásokról, valamint a jövőbeli tervekről is. Elmondta, hogy a koronavírus-járvány ellenére sikerült megtartaniuk programjaik nagy részét. Korlátozott létszámmal, de megtartották gyermek tánc- és dalfesztiváljukat és a Kárpát-medencei zenésztalálkozót is. Abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy hosszú ínséges időszak után két éve végre megfelelő körülmények között dolgozhatnak a felújított kórógyi kultúrotthonban, így rendszeresen tarthatnak táncpróbákat, foglalkozhatnak a zenészutánpótlással, hétről hétre összejöhetnek a tavaly indult kézimunkaszakkör tagjai, játszóház is működik, vagyis sikerült minden korosztály számára elfoglaltságot szervezni, ami az egyik célja is volt a 2009-ben alakított Kórógy Hagyományőrző Egyesületnek.

A beszámolók után következett a tisztújítás; a közgyűlés tagjai elégedettek a mostani vezetés munkájával, így a következő ciklusra is Cserepes Zoltánt javasolták és választották meg elnöknek, valamint az alelnök is Dezső Igor maradt.

- Reklám -

– Köszönjük a bizalmat, amit igyekszünk a jövőben is kiérdemelni, és folytatjuk a megkezdett munkát, mint ahogy eddig, a továbbiakban is az a célunk, hogy a kórógyi hagyományokat megőrizzük, és hogy programjainkkal egy gazdag közösségi életet teremtsünk – mondta Cserepes Zoltán, a hagyományőrző egyesület elnöke.

A közgyűlés vendége volt Jankovics Róbert HMDK-elnök, magyarságunk parlamenti képviselője és Davor Adžić, a Tordincei járás elöljárója, akik elismerően szóltak a szervezet munkájáról, valamint további támogatásukról biztosították az egyesületet.

A közgyűlésen részt vett Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is.