Tisztújító közgyűlést tartott a HMDK csúzai alapszervezete

0
275
08-kozar

Csúza – December 3-án tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK csúzai alapszervezete. A szervezet tagjai elnöknek ismét Kozár Józsefet, alelnöknek pedig Pinkert Idát választották.

Pénteken tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK csúzai alapszervezete. A civil szervezetekről szóló törvény értelmében először üléslevezető bizottságot alakítottak, majd meghallgatták az elnök, Kozár József beszámolóját, aki az elmúlt két év eseményeit, történéseit sorolta föl. Elmondta, hogy sok gonddal és problémával is szembe kellett nézniük, amelyek közül azért már sikerült néhányat megoldani. Kitértek az idei önkormányzati választásokra is: az öttagú vezető testületbe két képviselőjük került be. Több rendezvény társszervezői voltak, nemrég egy humoros estet is tető alá hoztak.

– Úgy látjuk, hogy az emberek megcsömörlöttek, belefáradtak a politikai vitákba, ezért a művelődési jellegű és szórakoztató rendezvényekre van leginkább igény, ezért hamarosan egy újabb színházi estet szeretnénk összehozni – mondta el többek között Kozár József, a HMDK csúzai alapszervezetének elnöke.

Az alapszervezet alapszabályt is módosított, így a jövőben négyévente tartanak tisztújító közgyűlést, évente „sima“ közgyülést, és szükség szerint üléseznek. Az elnökségnek ezután 13 tagja lesz.

Elnöknek ismét Kozár Józsefet, alelnöknek pedig Pinkert Idát választották meg.

A közgyűlés tagjai megemlékeztek a HMDK csúzai szervezetének egyik alapítójáról és oszlopos tagjáról, Bonet Istvánról, aki közúti baleset áldozata lett idén júliusban.

A helyi civil szervezetek képviselői mellett a közgyűlésen részt vett Andócsi János és Jankovics Róbert is, a HMDK országos szervezetének alelnöke, illetve ügyvezető elnöke.