Tisztújító közgyűlés Pélmonostoron és Laskón

154
08-Kzgyls-plmonostor

Pélmonostor, Laskó – Május 18-án, szerdán tartotta tisztújító közgyűlését a pélmonostori székhelyű Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet, ahol ismét Bábli Máriát választották meg elnöknek. Vasárnap, május 22-én pedig a HMDK laskói alapszervezete választott új tisztségviselőket, így a szervezetet a jövőben Déra Nándor vezeti, helyettese pedig Benić Venessza lett.

A pélmonostori székhelyű Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tisztújító közgyűlésének résztvevői elsőként az éves beszámolókat hallgathatták meg.

– Egyesületünk az elmúlt egy évben valóban nagyszerű eredményeket produkált, és munkánkért magas szintű elismerésekben is részesült. Pélmonostor városától a városnapon a köztársasági elnök jelenlétében vehettünk át díszoklevelet. A Magyar Asszonyok Érdekszövetségének horvátországi partnerszervezete lettünk, ezáltal pedig több konferencián is részt vehettünk. Ami külön öröm számunkra, hogy munkánkat végre a zágrábi Kisebbségi Tanács is elismerte, és az idén teljes összegben támogatta pályázatainkat – nyilatkozta lapunknak Bábli Mária, a Magyar Katolikus Nőegylet elnöke.

A közgyűlés egyhangún Bábli Máriát választotta újra a szervezet elnökévé.

Az egyesület Baranya minden szegletéből érkező tagjai mellett jelen volt Kovács Ferenc, a városi magyar kisebbségi önkormányzat alelnöke, Szloboda Tibor, a HMDK pélmonostori szervezetének elnöke, valamint Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke.

 

Déra Nándor a HMDK laskói szervezetének élén

Vasárnap tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK laskói alapszervezte, ahol a tagság a fiatalítás mellett döntött. A szervezet élére Déra Nándort választották, helyettese pedig Benić Venessza lett.

– Nagyon sok tennivaló van Laskón, ezért külön megtiszteltetés számomra, hogy a HMDK tagsága engem talált a legmegfelelőbbnek az elnöki tisztség betöltésére. Eddig is aktívan részt vettem a falu közösségi életében, és ezen a jövőben sem tervezek változtatni. A HMDK laskói szervezete azon lesz, hogy megállítsuk Laskó folyamatos leépülését. Tervünkben szerepel a laskói sport- és kultúrnap újbóli megrendezése, de azon leszünk, hogy népi tánccsoportunk minél több helyre eljusson – idén egy egyhetes külföldi fellépést is szervezünk számukra. Terveink tehát vannak, és hiszem, hogy a HMDK országos szervezetének támogatásával meg is tudjuk majd valósítani őket –  nyilatkozta lapunknak a HMDK laskói szervezetének új elnöke, Déra Nándor.

Az ülésen részt vett Cickai Csaba és Micheli Zsolt, a kopácsi, illetve a várdaróci HMDK-alapszervezet elnöke, valamint Jankovics Róbert, a HMDK ügyvezető elnöke.