Tisztújítás a sepsei HMDK-ban

125

A HMDK sepsei alapszervezetében a hétvégén rendes közgyűlést tartottak, mely egyben tisztújító is volt. Sipos Zoltán eddigi alelnököt választották a szervezet élére, Prosszer Horvatin Szanellát és Dobszai Lászlót pedig alelnöknek. Rabbi Ferenc pedig, aki 22 évig vezette a szervezetet, tiszteletbeli elnök lett.

A hétvégén a helyi Magyarok Otthonában összegyűltek a sepsei HMDK-alapszervezet tagjai, hogy megtartsák rendes közgyűlésüket, amelyen tisztújításra is sor került. Az ülés kezdetén a leköszönő elnök, Rabbi Ferenc beszámolót olvasott föl az elmúlt időszak munkájáról, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. A napirend szerint tisztújítás következett, melyen az egyesületet 22 éve vezető elnök már nem jelöltette magát. A tagok végül Sipos Zoltán eddigi alelnököt választották a szervezet élére, Prosszer Horvatin Szanellát és Dobszai Lászlót pedig alelnöknek, eddigi vezetőjük, Rabbi Ferenc ezentúl a szervezet tiszteletbeli elnöke lesz.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a tagságnak, hogy engem választottak a sepsei HMDK élére, nagy megtiszteltetés ez számomra. Mandátumom alatt azon leszek, hogy folytassuk a megkezdett munkát, fejlesszük a közösséget, hiszen még bőven van mit tennünk. Folytatjuk a székházunk körüli munkákat is, felújítjuk a szőlőültetvényünket, hiszen az idők során sok tőke kiszáradt. Természetesen megtartjuk a már hagyományos rendezvényeinket, ha a vírushelyzet megengedi, jövőre is szervezünk nőbált, kórustalálkozót és vidám estet – mondta Sipos Zoltán, a szervezet új elnöke, aki ezúton is szeretné megköszönni elődjének odaadó munkáját.

Rabbi Ferenc kitartó munkáját az ülésen a tagok is megköszönték, ennek jeléül egy díszborítású emléklapot is átadtak neki. A leköszönő elnököt Jankovics Róbert, a HMDK országos elnöke is méltatta, hiszen Rabbi Ferenc a szervezet élén eltöltött 22 év alatt sokat tett a település magyarságáért és megalapozta a szervezet jövőjét.

A sepsei HMDK-alapszer-vezet az aktuális vírushelyzethez alkalmazkodva a tanácskozást a szigorú szabályokat betartva bonyolította le. Ami a további eseményeket illeti, ha a helyzet lehetővé teszi, idén is megszervezi a csomagosztással egybekötött adventi estet.