Tisztújítás a HMDK Isztria megyei egyesületében

0
299
HMDK-pula

Pula – Tisztújító közgyűlést tartottak a HMDK Isztria Megyei Egyesületében, amelynek kezdetén az egyesület tagjai Kvasznica Istvánról, a szervezet 2009 novemberében elhunyt elnökéről is megemlékeztek. A beszámolók és az alapszabály módosítását követően az új testületet is megválasztották, az elnöki posztra a legalkalmasabbnak Lőcsei Józsefet tartották.

Szombaton tartotta tisztújító közgyűlését a HMDK Isztria Megyei Egyesülete.

A közgyűlés elején az egyesület tagjai Kvasznica Istvánra, a szervezet 2009 novemberében elhunyt elnökére emlékeztek.

– Kvasznica Istvánban egy nagyszerű és becsületes embert, barátot veszítettünk el, akit lehetetlen pótolni. Az isztriai alapszervezet a HMDK egyik legrégebbi szervezetei közé tartozik, és hisszük, hogy az új vezetőség továbbra is sikeresen képviseli majd az isztriai magyarok érdekeit – mondta Pálinkás Krisztián, a HMDK országos titkára.

A tagok egybehangzóan elfogadták az alapszabály módosítását, amely szerint az elnökség kilencről 13 tagúra bővül. Az új testület tagjai egy elnököt és két alelnököt választottak Lőcsei József, Strál László és Kenyeres Endre személyében.

Lőcsei József lett az új elnök

A tisztújító közgyűlésen a HMDK országos szervezete nevében Jankovics Róbert ügyvezető elnök, Pálinkás Krisztián országos titkár, valamint Déra Nándor adminisztratív titkár vettek részt.

– Miután az előző elnök, Kvasznica István 2009-ben elhunyt, nem választottunk azonnal új vezetőt. Mint helyettes egy évig megbízott elnökként vezettem a szervezetet. A tisztújító közgyűlésen a tagok nekem szavaztak bizalmat, a tisztséget felelősséggel fogom viselni. Az a cél vezérel bennünket, hogy minél több isztriai városból bekapcsolódhassanak magyar nemzettársaink a munkába, ezért is bővítettük az elnökséget 13 fősre – tudtam meg Lőcsei Józseftől, az isztriai alapszervezet új elnökétől.

Az egyesület idei tervei között szerepel a már hagyományos pulai Magyar Hét lebonyolítása, a nemzeti ünnepekről való méltó megemlékezés, mindenekelőtt pedig az, hogy a megyében élők közül mind több magyar csatlakozzon a szervezethez.