Tisztújítás a csúzai HMDK-ban

0
125

Múlt pénteken a falu könyvtártermében került sor a csúzai HMDK-alapszervezet tisztújító közgyűlésére. A tanácskozáson a tisztújításon túl a horvátországi magyarságot érintő aktualitásokról is szó volt.

A civil szervezetekről szóló törvény értelmében először üléslevezető bizottságot alakítottak, majd meghallgatták az elnök, Kozár József beszámolóját, aki az elmúlt négy év eseményeit, történéseit ismertette. Kozár elmondta, hogy közösségünkben sok változás történt, és mindez új erőt ad nekik. Kitértek az idei kisebbségi önkormányzati választásokra is, melyen hosszú évek után végre ismét sikerült nyerni. A beszámolót a tagság egyhangúlag elfogadta, utána pedig az eddigi vezetésnek egy újabb, négyéves mandátumot szavazott meg.

– Örülök, hogy a csúzai HMDK tagjai értékelik eddigi munkámat, és továbbra is engem bíztak meg a szervezet vezetésével. Ígérem, hogy továbbra is minden erőmmel azon leszek, hogy a csúzaiakat segítsem, akik bátran fordulhatnak hozzám a jövőben is – mondta Kozár József, a szervezet régi/új elnöke. 

A helyi civil szervezetek képviselői mellett a közgyűlésen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK országos szervezetének elnöke is, aki a horvátországi magyarság aktuális kérdéseiről tájékoztatta a megjelenteket.