Terítéken a dödölle, a magyar konyha napja Zágrábban

0
38

A zágrábi Liszt Intézet és a zágrábi magyar nagykövetség szervezésében idén is megtartották a magyar konyha napját. Az esemény vendége Nagykanizsa városa volt, amelynek képviselői a híres zalai dödöllét hozták el a horvát fővárosba.

A zágrábi magyar nagykövetség és a zágrábi Liszt Intézet már öt éve minden szeptemberben ún. gasztronapot szervez a főváros szívében található Európa téren. A rendezvényre minden évben meghívnak egy magyar közösséget, amelynek a tagjai a helyszínen bemutatják gasztronómiájukat és kulturális hagyományaikat.

Az esemény idei vendége a Zalai-dombság lágy lankái között, a Balaton déli csücskétől nem messze fekvő Nagykanizsa városa volt, amelynek képviselői a nemzeti értéktárban szereplő kedvelt krumplis ételüket, a dödöllét hozták el, amit meg is lehetett kóstolni.

- Reklám -

Nagy tetszést aratott a Zalagyöngye Néptáncegyüttes produkciója, tagjai Magyarország különböző tájegységeinek néptáncaiból adtak ízelítőt. Mosolyt csalt az érdeklődők arcára a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjainak bemutatója is, akik korhű öltözetben vonultak fel egy 1900-as évek előtti kerékpárral, velocipéddel.

A rendezvény közönségét Magyarország zágrábi nagykövete, dr. Demcsák Csaba köszöntötte.