Tematikus park épül Zadar közelében

0
1212
mirnovec Zadar

Az olaszországi Gardalandhoz hasonló tematikus park épül Zadar (Zára) városától harminc kilométerre – írta a Poslovni Dnevnik gazdasági napilap a múlt héten.

A projekt 15 millió euró értékű, és az első tematikus park lesz Horvátországban.

A befektető Mirnovec vállalat a napokban tette le az élménypark alapkövét, az építkezést pedig jövő februárban fejezik be a tervek szerint. A 25 attrakcióval rendelkező, négy és fél hektáron elterülő tematikus park 2017-ben már 180 ezer látogatót vár.

A cég vezetője elmondta, hogy a szórakoztató park három témát „dolgoz fel”: a vadnyugatot, a kalózvárost és a világűrt. Mivel a vállalat pirotechnikai eszközök forgalmazásával is foglalkozik, nagy hangsúlyt fektetnek majd a koreografált pirotechnikai látványosságokra.

Hirek-park

A projektet a Bauso olasz vállalat készítette, amely közel 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában.

A horvát tematikus park már tagja az IAAPA-nak (International Association of Amusement Parks and Attractions – Vidámparkok és Attrakciók Nemzetközi Szövetsége), ami garantálja, hogy a projekt megfelel majd a nemzetközi szabványoknak.

A tervek elkészítése hét évig tartott. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez.

Az aquaparkok, vízi vidámparkok és tematikus parkok létrehozása a horvát turizmus számára stratégiai jelentőségűek, mert meghosszabbítják a szezont és új tartalmakat kínálnak – írta a Poslovni Dnevnik. Ugyanakkor a legtöbbet eddig vízi parkok létrehozásába fektettek, a tematikus parkok várólistán szerepeltek.

Az első aquapark 2014-ben nyílt az isztriai Brtoniglában, az Istraland kivitelezése 10 millió euróba került. A legújabb és legmodernebb vízi park tavaly nyitotta meg kapuit Dél-Dalmáciában, Lošinj szigetén, a beruházás értéke 9 millió euró volt. Kisebb vízi parkok és élményparkok több helyszínen is működnek az országban. (mti)