A település legnagyobb szabadtéri rendezvényére készülnek

582

Laskón többen is termesztik, így az elmúlt években a fűszerpaprika a térség egyik meghatározó kertészeti kultúrájává vált, ennek köszönhetően minden évben a laskói falunapot a paprika jegyében tartják meg. Az idei paprikafesztivál most először háromnapos lesz, több programmal is készülnek a szervezők, és keretében kerül sor a Baranya Kupa nevet viselő halfőzőversenyre is, amelyre már most rekordszámú személy jelentkezett. Az esemény sztárvendége a vajdasági 3+2 zenekar lesz.

Háromnapos lesz a program

A szervezők igyekeznek minden korosztálynak szórakozási lehetőséget kínálni, illetve a környék amatőr művészeti csoportjainak is bemutatkozási lehetőséget biztosítani az idei paprikafesztiválon, amelyet szeptember 29-e és október 1-je között rendeznek meg.

Munk Erik

Munk Erik, a Laskói Ifjúsági Egyesület és a helyi HMDK-alapszervezet elnöke, az esemény főszervezője elmondta, már pénteken sor kerül az első programra: a fiatalok számára egy ún. IfiPartit szerveznek az ifjúsági otthonban.

Idén is lesz paprikateszt, szakemberek minősítik majd a magyar konyha talán legfontosabb, de egész biztosan legjellemzőbb alapanyagát, a fűszerpaprikát. A mintákat most is szombaton 10 óráig adhatják le a termelők.

A paprika a standokon is megjelenik, de egyéb kézműves portékát is lehet majd vásárolni, az árusok szombaton és vasárnap is ott lesznek. Természetesen a néptánc és a magyar zene sem hiányzik majd, lesz kultúrműsor és utcabál is. Egy környékünkön eddig még ismeretlen sportág népszerűsítése céljából bothúzó versenyt is szerveznek.

A szombati utcabálon a kórógyi Aranycsárdás zenekar húzza a talpalávalót, az esemény sztárvendége pedig a 3+2 zenekar lesz, dallamaikra majd a programsorozat zárásaként lehet nosztalgiázni.

Erik hozzátette azt is, hogy az eddigi helyszínről, a focipályáról a központba költöztetik a rendezvényt, így az ifjúsági otthon, a helyi vadászegyesület székhelye és a kockaépület környéke népesül majd be.

Baranya Kupa

Laskó nemzetközileg is ismertté vált halfőzőversenyeiről, így a helybéliek kiérdemelték, hogy ők szervezzék meg a Baranya Kupát, amelynek az elődöntőjét szombaton tartják, majd a szombati verseny 30 legjobb halfőzője bekerül a vasárnapi döntőbe. A legjobb szakács egy vándorserleg büszke tulajdonosa lesz, valamint ezzel az eredményével jogot formál az országos versenyben való részvételre is.

Tehát programban, kikapcsolódási lehetőségben nem lesz hiány idén sem, a szervezők mindent megtesznek azért, hogy az eddigi fesztiválokat fölülmúlják. A mi dolgunk pedig csak annyi  hogy szeptember 29-e és október 1-je között ellátogassunk a Laskói Paprikafesztiválra!