Télen is edz a kopácsi gyerekcsapat

0
523
IMG_20160120_173600

A kopácsi Halász Labdarúgó-egyesületnek gyerekcsapata is van, mely majd a felnőtt focisták utánpótlását biztosítja. A bellyei általános iskola a csapat rendelkezésére bocsátotta tornatermét, így télen is gyakorolhatnak.

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb sportág, nagy érdeklődés övezi világszerte, és hatalmas pénzek forognak benne és körülötte. Cikkünkben nem a „világfocival” és a sztárcsapatokkal foglalkozunk, hanem maradunk lokális szinten, ahol a játék még arról szól, amiről szólnia kell.
A focinak számos jótékony hatása van, amit valószínűleg a legtöbben megtapasztaltunk már, ha nem is meccs-szinten, de legalább az iskolaudvarban, gyerekként. Javítja a testi erőnlétet, de a lelki fejlődést is elősegíti. Fejleszti a csapat- és versenyszellemet, elvonja a fiatalokat a számítógép és a tévé elől, ezenkívül legalább akkora közösségkovácsoló és -összetartó szerepe van, mint a tánccsoportoknak, színjátszó köröknek vagy más hasonló kulturális tevékenységgel foglalkozó „csoportosulásoknak”. 
Éppen ezért hasznos a futball iránti szeretetet az ifjabb generációkhoz tartozókban is kialakítani. Az sem mellékes, hogy a fiatalok biztosítják a futballklubok jövőjét, hiszen a felnőtt csapat utánpótlásául szolgálnak.
A kopácsi Halász Labdarúgó-egyesület ebből a szempontból szerencsés helyzetben van, mert a felnőttön kívül gyerekcsapatot is működtet.
A gyerekcsapatot a kisgyermekes szülők kérésére hozták létre, edzője Farahó Zsolt, és jelenleg közel húsz tagja van.
– A csapat megalakulása óta sokat fejlődtek a gyerekek, úgy gondolom, egyszer majd méltó utánpótlása lesznek a felnőtt játékosoknak – nyilatkozta lapunknak Farahó Zsolt.
A fiatal focisták télen sem állnak le az edzésekkel, mert a bellyei általános iskola ingyen a rendelkezésükre bocsátotta tornatermét, így ott rúghatják a bőrt, amíg jobbra nem fordul az időjárás. Támogatókat is sikerült találniuk, így ezúton is köszönik a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetségének, az Új Magyar Képes Újságnak és a HMDK-nak, hogy öt új focilabdával támogatták a csapatot.

 

{fcomments}