Tavasztól akár 1600 új munkahely is létesülhet

335

Már írtunk róla, hogy márciusban két hatalmas bevásárlóközpont is megnyitja kapuit Eszéken, ami azt jelenti, hogy a mintegy 33 500 eszéki munkanélküli közül többen is elkezdhetnek dolgozni.

Anto Barukčić, az eszéki munkanélküli hivatal vezetője a Večernji listnek elmondta, a bevásárlóközpontok megnyitásával minimum 1000 főt törölhetnek nyilvántartásukból, míg szerinte legalább hatszázan lesznek olyanok, akiknek a meglévő munkahelye  az Avenue Mall-ba vagy a Portanovába költözik át. Barukčić szerint a középfokú végzettséggel rendelkezők a legkeresettebbek, de van, ahol a diplomásokat keresik, és azt is elnézik, hogy nincs semmiféle munkatapasztalatuk. Szerinte az elkövetkező két hónap során töltik majd be az állásokat, és reméli, hogy ennek következtében a nyilvántartott munkanélküliek száma nem fogja meghaladni a 35 000-et.

Egyébként a lengyel GTC az Avenue Mall építésébe 60 millió eurót fektetett be, míg a helyi Amplitudo a Portanovába 85 milliót. Mindkettő 550 ezer potenciális vásárlóra számit Eszék-Baranya és Vukovár-Szerém megye területéről.