Tavaszi tárlat Csúzán

189
gyurkovics2

Csúza – A Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében Gyurkovics Hunor szabadkai festőművész képeiből nyílt kiállítás szombaton.

Április 23-án, szombaton délután Gyurkovics Hunor szabadkai festőművész képeiből Tavaszi tárlat címmel nyílt kiállítás a csúzai könyvtár emeleti előterében, amely április 25-éig volt megtekinthető. A képkiállítás a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében valósult meg.

– Gyurkovics Hunorral már régóta baráti kapcsolatot ápol családunk. Egyik látogatása alkalmával merült fel az ötlet, hogy drávaszögi témájú képeiből Csúzán kiállítást rendezhetnénk. A körülbelül 20 kép a kiállítás után is Csúzán marad, és megvásárolhatók lesznek – tudtam meg Kováts Zsuzsannától, a kultúregyesület elnökétől.

A kiállítás-megnyitó alkalmával a festő barátja, Keresztes Árpád nyugalmazott zenetanár, amatőr festő méltatta Gyurkovics művészetét. A tárlat sok érdeklődőt vonzott, a szervezők pedig meg is vendégelték az egybegyűlt művészetkedvelőket.

 

Gyurkovics Hunor, a Kárpát-medence „vándora”

Gyurkovics Hunor 1941-ben született Pécsett. Nős, három gyermek édesapja, jelenleg a vajdasági Szabadkán él. Az általános iskolát Harasztiban és Vörösmarton, az iparművészeti középiskolát Újvidéken végezte. A belgrádi Iparművészeti Akadémia reklám-grafika szakán szerzett oklevelet. 1971-től nyugdíjba vonulásáig a szabadkai Pedagógiai Akadémia tanáraként dolgozott. Képzőművészeti gyakorlatot, módszertant, bábművészetet oktatott. Mintegy 300 közös kiállításon és tárlaton szerepeltek munkái, 150 önálló kiállítása volt, és 170 művésztelepi összejövetelen vett részt. Sokrétű művészi tevékenysége mellett több helyi múzeum és tájház alapítója. Eddigi munkásságát 40 díjjal, kitüntetéssel, elismeréssel jutalmazták.

10-killitas-2

Gyurkovics Hunor festőművész pasztelltechnikával készült, drávaszögi témájú képei a továbbiakban is megtekinthetők és meg is vásárolhatók Csúzán. Érdeklődni Kováts Zsuzsannánál a 098/9070113-as mobilszámon lehet.