Tavaszi magyarnóta-est Pélmonostoron

0
79

Először tartottak magyarnóta-estet a pélmo-nostori Magyarok Otthonában. A régi idők hangulatát idéző esemény iránt nagy volt az érdeklődés, ezért garantált a folytatás.

A nóta a magyar zenei kultúra egyik meghatározó eleme, mely a múlt század első felében élte fénykorát. Abban az időben nem volt olyan kocsma, mulató vagy csárda, ahol ne húztak volna magyar nótákat. Az idő múlásával lassan háttérbe szorult, ma már inkább csak az idősebb generációk körében népszerű.

A pélmonostori HMDK-alapszervezet a múlt szombaton a régi idők hangulatát próbálta meg visszahozni tavaszi nótaestjével. Ez sikerült is, a pélmonostori Magyarok Otthona zsúfolásig megtelt nótakedvelőkkel. A zenefelelős az újbezdáni Kubikos Zenekar volt, akik egész este muzsikálták a szebbnél szebb magyar nótákat.

– Tavaly, a Márton-napi rendezvényünk után rögtönzött nótázásba kezdtünk, és már ott megfogalmazódott bennünk az ötlet, hogy jó lenne szervezni egy nótaestet.  Örülök, hogy a hétvégi rendezvényünkre ilyen nagy számban eljöttek az emberek, és jól érezték magukat – mondta Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnöke, aki hozzátette, hogy ezentúl több hasonló eseményt szerveznek majd.