Táncosok segítik a képzőművészeket

194
szentlszl1

Szentlászló – Tót Tamara szentlászlói amatőr festőművész szervezésében nyílt kiállítás április 17, vasárnap a helyi kultúrotthonban, amelyet a faluban működő négy tánccsoport produkciója előzött meg.

Vasárnap este hatkor kultúrműsor vette kezdetét a szentlászlói művelődési otthonban, amelynek alkalmából teljesen megtelt a nézőtér. A helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület három táncegyüttese és a Szentlászlói Általános Iskola keretein belül működő tánccsoport mutatott be koreográfiákat. A nézőtér közönsége végigtapsolta a közel egyórás műsort.

Önmagában az a tény, hogy ebben a faluban olyan sokan vesznek részt a hagyományápolásban, dicséretes. De emellett több amatőr művésznek is otthont jelent a sokat megélt szlavóniai falu. Vasárnap az ő alkotásaikat lehetett megtekinteni a helyi kultúrotthon előcsarnokában. Az ötlet Tót Tamarától származik, aki meg is szervezte az amatőr művészek kiállítását.

 

Fórumot adni a művészeknek

Tót Tamarával korábban már készítettünk riportot, aki mesélt a festészethez fűződő szenvedélyéről, ami kisgyermekkora óta fontos része az életének. Olyannyira, hogy tanulmányait is az eszéki Képzőművészeti Akadémián végzi, és egyszer szeretne hivatásos festőként érvényesülni. A vasárnapi kiállítással egy fórumot szeretett volna biztosítani a magához hasonló amatőr művészeknek.

– Összehívtam a faluban élő amatőr művészeket, és azt javasoltam, hogy egy közös kiállításon mutassuk be alkotásainkat. A legtöbben egyetértettek velem, így egy komoly anyagot sikerült összehoznunk. Nagyon szeretjük, amit csinálunk, és a jövőben valószínűleg rendszeresen szervezünk majd tárlatokat – tudtam meg a szervezőtől.

A festmények mellett origamit és faszobrokat is kiállítottak, a művészek pedig örömmel álltak az érdeklődök rendelkezésére.

Elismerésre méltó, hogy a helyi kultúregyesület a kiállítást egy egyórás műsorral toldotta meg, így a közönség megtapasztalhatta, milyen sokoldalúak is a szentlászlóiak, ha művészetről van szó.