Támogatja a Hercegszőlősi járás projektjét helyi magyar kisebbségi önkormányzatunk

91
Foto: baranja.info.hr

Épül a járási hivatal új épülete Hercegszőlősön, a projekt megvalósulásához a vezetőség a helyi kisebbségi önkormányzatok hozzájárulását kérte. A magyar kisebbségi önkormányzat (is) támogatta nyilatkozatában a járást.

A Hercegszőlősi járás régi épülete a 2021 őszén történt tűzeset következtében vált használhatatlanná. A vezetőség és az adminisztráció azt követően ideiglenesen a hercegszőlősi kultúrotthonba költözött.

Az elbontott régi hivatali épület helyén fog megépülni az új objektum, melyet a járás részben egy európai uniós projekten nyert támogatásból finanszíroz.

A közigazgatási egység vezetősége a járási kisebbségi önkormányzatokat arra kérte, járuljanak hozzá a projekthez, annak sikerességéhez nyilatkozatukkal.

Vedran Kramarić elöljáró kérésének eleget téve múlt szerdán hívtam össze önkormányzatunk tagjait, közös elhatározás született arról, hogy támogatjuk a járást projektje megvalósításában – nyilatkozta lapunknak Kozár József, a járás magyar kisebbségi önkormányzatának elnöke. Hozzátette, tavaly a kői játszótér építéséhez járultak hozzá ilyen módon. 

A Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzata júniusban alakult meg Kozár József vezetésével, az alelnöki funkciót Sipos Zoltán tölti be. Kozártól megtudtuk, az alakuló ülés után Kramarić úrral megbeszélték, hogy falvanként fognak majd egyeztetni az aktuális teendőkről és problémákról, mindketten a szoros együttműködés hívei. Ami saját terveiket illeti, a nyári időszakot követően kezdik el szervezni saját programjaikat, nyugdíjasnap és családi nap is szerepel a terveik között.