Támogatás a kórógyi iskolának és az elsősöknek

0
41

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat idén taneszközcsomaggal segítette a kórógyi általános iskola első osztályba iratkozó kisdiákjait, valamint a tanintézményt is támogatásban részesítette.

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat egyik kiemelt feladatának tekinti a magyar oktatás támogatását a megye területén. Rendszeresen támogatják a kórógyi általános iskola elsőbe iratkozó kisdiákjait is, több évben is megvásárolták számukra a szükséges tankönyvcsomagot.

– Miután a tankönyveket az elmúlt két évben az államtól ingyenesen megkapták a diákok, úgy döntöttünk, hogy az ajándékozást azért folytatjuk. Egy tanszercsomagot állítottunk össze a kis elsősöknek, hogy ezzel mondjunk köszönetet a szülőknek a magyar iskolaválasztásért. Tudjuk, hogy egy település életében milyen fontos szerepet játszik az iskola, az intézmény fennmaradása pedig a helyi szülők döntésétől függ – mondja Jakumetović Rozália, a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat elnöke, aki közölte azt is, hogy az iskolát is támogatásban részesítették.

Pálinkás Diana, a kórógyi általános iskola vezetője elmondta, hálásak az önkormányzat támogatásának, mert a rendelkezésükre álló összegeket csak célirányosan költhetik el. A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat támogatásából az egyik projektjüket fogják finanszírozni, valamint az eszköztárukat bővíteni.

A kisebbségi önkormányzat egyébként a megye területén azokat az iskolákat is támogatja, ahol magyar anyanyelvápolás folyik, a magyarul tanuló diákoknak kirándulást, színházlátogatást szervez, és karácsony előtt édességcsomaggal is megajándékozza őket. Ezt a tevékenységüket a jövőben is folytatni akarják.