Szurkoljunk magyarul

A magyar országhatártól távol élők számára is magyar nyelven és kommenttel lesz követhető például az idei németországi labdarúgó Európa-bajnokság (június 14. – július 14.) és a párizsi olimpia is (július 26. – augusztus 11.).

Számos nemzettársunknak, főleg az anyaország határaitól távol élőknek jelentős frusztrációt jelentett az a tény, hogy az adott országban / régióban vagy nincs olyan kábeltévé-operatőr, amelyen keresztül megvásárolhatók a magyar adók, vagy ha van is lehetőség magyar adókat kábelcsatornán megvenni, a jelentős nemzetközi sporteseményeket a rögzített tulajdonjogok (pl. UEFA vagy FIFA) miatt más ország területén nem lehet magyar közvetítésben nézni, így a magyar válogatott meccseit sem. Persze a Magyarország határának közvetlen közelében élő nemzettársak (pl. Drávaszög) a megszokott földi antennarendszeren keresztül tudták/tudják nézni a magyar adókat, műsorokat.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly nyáron ígért megoldást erre a problémára. Az ígéretet tett követe, és most már minden magyar állampolgár számára, éljen bárhol a bolygónkon, elérhető a magyar nyelvű közvetítés.

MI KELL A SIKERES REGISZTRÁCIÓHOZ?

  1. Magyar állampolgárság, magyar személyi igazolvány
  1. Személyazonosító igazolvány kódkártya
  1. E-mail-cím

ÚTMUTATÓ

1. LÉPÉS:
ÜGYFÉLKAPU-REGISZTRÁCIÓ (ugyfelkapu.gov.hu)

Az Ügyfélkapu a horvátországi lakosok nagy része által használt e-građani rendszer magyar változata, amelybe – lakóhelyétől függetlenül – minden magyar állampolgár regisztrálhat a magyarországi személyi igazolványon és a személyazonosító igazolvány kódkártyán található Regisztrációs kód által.

A regisztráció alatt alkalmunk lesz kiválasztani a saját Felhasználónevünket és a saját jelszavunkat.

Az első regisztrációt követően valamivel több, mint egy órát kell várni ahhoz, hogy a személyre szabott ügyfélkapu használható legyen (Belépés).


2. LÉPÉS: NEMZETI VIRTUÁLIS TÉR (NVT) REGISZTRÁCIÓ

Az Ügyfélkapu felületének bal oldalán kiválasztjuk az „Utazás külföldre” menüt, majd azon belül a „Nemzeti virtuális tér” almenüt.

Itt csupán egy e-mail-cím alapján történő regisztráció következik, és további várakozás nélkül hozzáférhetővé válik az MTVA összes csatornája (M1, M2, M3, M4, M5, Duna, Duna World).


3. MINDEN KÉSŐBBI NVT-csatlakozás
már közvetlenül történik, az ügyfélkapurendszer nélkül, az nvt.gov.hu internetes cím alatt.

SEGÍTSÉG (AMENNYIBEN SZÜKSÉG VAN RÁ):

a világhálón elérhető segítségen kívül Magyarország külképviseleteinek konzuli osztályán is szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A csatlakozás hivatalos útmutatója