Szülőföldön magyarul – megjelent a 2010/2011-es tanévre a felhívás

0
159
SZLFLDN

Nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatásban részesülhet az az óvodás, általános- és középiskolás, főiskolás, egyetemista, aki Horvátországban működő magyar tannyelvű képzésben vesz részt.

 

A pályázati felhívás alapján a 2010/2011-es tanévre igényelhető támogatásokra,
2011. május 4-től június 30-ig terjedő időszakban folyamatosan lehet pályázni.

Pályázható támogatás összege és jogcíme:

A. NEVELÉSI, OKTATÁSI TÁMOGATÁS – 20.000 Ft-nak megfelelő kuna összegű nevelési-oktatási támogatásban részesülhet az a tanuló és óvodás, aki horvátországi alap- vagy középfokú oktatási intézménybe vagy óvodába jár, és magyar nyelven tanul (a fakultatív oktatásban résztvevők pályázatai iskolánkénti egyéni elbírálás alá esnek);

B. TANKÖNYV- ÉS TANESZKÖZ TÁMOGATÁS – 2.400 Ft-nak megfelelő kuna összegű tankönyv- és taneszköz támogatásban részesülhet az a tanuló és óvodás, aki horvátországi alap- vagy középfokú oktatási intézménybe vagy óvodába jár és magyar nyelven tanul (a fakultatív oktatásban résztvevők pályázatai iskolánkénti egyéni elbírálás alá esnek);

C. HALLGATÓI TÁMOGATÁS – 2.800 Ft-nak megfelelő kuna összegű támogatásban részesülhet az a hallgató, aki Horvátországban működő felsőoktatási intézményben tanulmányait egészben, vagy részben magyar nyelven folytatja.

Érdeklődni a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumánál lehet, a 031/ 275 – 480–as telefonszámon, vagy E-mailen: pedagogus-forum@os.t-com.hr.

BŐVEBBEN