Szloboda Tibor a HMDK pélmonostori alapszervezetének új elnöke

53

A pélmonostori HMDK-alapszervezet napokban tartott elnökségi ülésén arról döntöttek, hogy a következő időszakban Szloboda Tibor vezeti a szervezetet.

A HMDK pélmonostori alapszervezete megalakulása óta számos rendezvényt tartott – kulturálisakat és hagyományőrzőket, filmnapokat, kiállításokat, művésztáborokat, színházi előadásokat, évfordulós ünnepségeket stb. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekekkel való foglalkozásra, két tánccsoportot is működtetnek. Az egyesület az érdekvédelmi tevékenysége révén is számos eredményt ért el. Miután a többéves albérlői időszak után saját székházba költöztek, ez új lendületet is adott a közösségnek, amellyel a meglévők mellett számos, korábban csak tervezett programot is meg tudtak valósítani.

A pár nappal ezelőtt tartott elnökségi ülésen ezekről is beszámoltak, majd Kovács Ferenc, megromlott egészségi állapota miatt, lemondott az elnöki tisztségről. Az elnökség javaslatára a következő időszakban Szloboda Tibor vezeti az alapszervezetet.

– Először is köszönettel tartozunk Kovács Ferenc eddigi munkájáért, és köszönöm az elnökségnek, hogy rám esett a választásuk. Igyekszem megszolgálni a bizalmat. Sokrétű tevékenység jellemzi az alapszervezetet, amit folytatni szeretnénk. De tervezzük újabb szekciók indítását is, amelyekkel még több fiatalt akarunk megszólítani és bevonni az egyesület munkájába. Természetesen a tervezett programjainkat is megtartjuk, igyekszünk a város más szervezeteivel és más horvátországi magyar szervezetekkel is jó kapcsolatot ápolni – mondta Szloboda Tibor, aki már korábban is több évig vezette a HMDK pélmonostori alapszervezetét.

Az ülésen részt vett Jankovics Róbert, a HMDK elnöke is.

A HMDK pélmonostori alapszervezetének munkáját és rendezvényeit a zágrábi Kisebbségi Tanács és Pélmonostor város támogatja.