Szlavóniai és drávaszögi magyarok találkozója

0
91

A vinkovcei magyarok nagy hangsúlyt fektetnek a civil egyesületek közötti együttműködésre, így az elmúlt hetekben több település magyar egyesületének tagjait is vendégül látták. A múlt hétvégén drávaszögieket fogadtak, ezúttal az Ács család farmján.

Ács Rudolf, a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy ebben az időszakban kevesebb az esemény, ritkábban van lehetőség kapcsolatápolásra, ezért egyesületük vezetősége úgy döntött, hogy szlavóniai és baranyai magyar egyesületeket látnak vendégül. Először az ójankováciakat fogadták, majd a vukovári és kórógyi vendégek jártak vinkovcei székhelyükön.

– Minden egyesülettel évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolunk, ott vagyunk egymás rendezvényein, de ilyenkor nincs alkalom kötetlenül beszélgetni, most ezt tudjuk pótolni ezekkel a több hete tartó találkozókkal – mondta Ács Rudolf, aki hozzátette, hogy legutóbb drávaszögi (Laskó, Sepse, Várdaróc) vendégeik voltak, az Ács farmon tartott találkozónak az érdekessége volt, hogy a vendégek készítették az ebédet. A Munk Erik vezette Laskói Ifjúsági Egyesület csapata halpaprikást és csíptetős pontyot készített ebédre, a vinkovcei egyesület tagjai pedig finom süteményekkel koronázták meg a menüt.

Az egyesületnek a járványhelyzet ellenére is sikerült aktívnak maradnia, és számos további programtervük is van, a hétvégére egy fényképkiállítást terveznek, és a vendégváró találkozókat is folytatják.