Színházban voltak a kopácsiak

321

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén Pécsre szervezett színházlátogatást, az ötvenfős csoport A muzsika hangja című darabot nézte meg.

Idehaza ritkán van lehetőség magyar nyelvű színielőadás megtekintésére, igény viszont mindig van rá, hiszen a színházat mindenki szereti. A kopácsi HMDK-alapszervezet évente legalább egy alkalommal szervez látogatást a Pécsi Nemzeti Színházba.
Ezúttal A muzsika hangja című kétfelvonásos családi musicalt nézték meg. A 30-as évek végén, Ausztriában játszódó történetben Maria, az életvidám apácanövendék a megözvegyült, szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé szegődik. Hogy örömöt csempésszen a család életébe, énekelni tanítja őket. A történetet beárnyékolja a háború, a német megszállás.

– Az emberek leginkább a könnyedebb darabokat szeretik, ilyen volt A muzsika hangja is, amely fülbemászó dallamaival mindenkinek elnyerte a tetszését – mondta Farahó Zsolt, az alapszervezet elnöke.

Köszönetét fejezte ki Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek, a HMDK elnökének a támogatásért, valamint elmondta, hogy a jegyek egy részét a kopácsi alapszervezet fizette ki. Azt is megtudtuk tőle, idei programjukba szeretnének még legalább egy színházlátogatást beilleszteni.