Szimpózium drávaszögi és szlavóniai egyesületeink vezetőinek részvételével

A HMDK pélmonostori egyesülete szervezésében drávaszögi és szlavóniai magyar civil szervezetek találkozójára került sor múlt hét szerdán, melynek fő témája a rendezvényszervezés és az önkormányzatokkal való együttműködés volt.

Szervezeteink megfelelő működése érdekében elengedhetetlen a folyamatos egyeztetés, az egymás közti koordináció. Ezzel a céllal rendezett immár harmadik éve szimpóziumot a HMDK pélmonostori alapszervezete.

A tájékoztató jellegű ülésre a HMDK drávaszögi és a szlavóniai magyar civil szervezeteinek a vezetőit várták.

– Számos egyesületünk van, főleg Szlavóniában, melyeknek a vezetői nincsenek benne a HMDK országos szervezetének elnökségében, így ezekhez az egyesületekhez nehezebben jutnak el az információk. Szimpóziumunkkal ezt a hiányosságot szeretnénk pótolni, a horvátországi magyarságot érintő, elsősorban politikai és gazdasági aktualitásokról a lehető legszélesebb körben szándékozunk beszámolni – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnöke, az összejövetel házigazdája.

A találkozó kiváló alkalom volt erre, illetve arra, hogy az önkormányzatokkal való együttműködés módozatairól és az esetlegesen felmerülő problémák megoldásáról is szó essen.

Miután köszöntötte a résztvevőket, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke tartott a témába vágó előadást, valamint a legutóbbi szimpózium óta eltelt időszakról számolt be.

A rendezvény a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósult meg.