Szeptembertől megújul a Drávatáj

0
176
venesza195

Ismét hosszabb időre búcsúzik a nézőktől az egyetlen horvátországi magyar magazinműsor, amelynek készítői a Szlavón Televízió nyári műsorrácsa miatt kényszerpihenőre mennek. Szeptembertől azonban néhány újdonsággal, kívül-belül megújulva várja majd nézőit a Drávatáj.

A Drávatáj c. magazinműsort 2002 óta kísérhetik figyelemmel a Szlavón Televízióban. A kéthetente új tartalommal jelentkező félórás adás már sokszor esett át arculatváltáson, műsorvezető-váltáson, ám továbbra is egy célt szolgál: a horvátországi magyar közművelődéssel kapcsolatos eseményeket és embereket mutatja be.

– Ha az elmúlt évadot kellene értékelni, akkor a legfontosabb momentum talán az lenne, hogy folyamatosan nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, ami azt jelenti, hogy egyre többen nézik és egyre több embernek tetszik adásunk. Az internetnek köszönhetőn riportjaink már a világ bármely szögletében megtekinthetők, adásaink ilyen formában a HunCro weboldalán, valamint a Tudósítók.hu oldalon is megtalálhatók. Emellett továbbra is szoros munkakapcsolatban állunk a Magyar Televízióval és a Duna TV-vel, rendszeresen „bedolgozunk” műsoraikba – nyilatkozta a Drávatáj főszerkesztője, Varga József.

 

Új helyiség, új lehetőségek

A nézőknek júliusban és augusztusban nélkülözniük kell az egyetlen horvátországi magyar adást, hogy aztán szeptembertől egy megújuló műsorral tudjon előrukkolni a stáb.

– A Drávatáj szerkesztősége a nyár folyamán új helyiségbe költözik, amely sokkal tágasabb lesz, mint az eddigi, és amelyben egy stúdió is rendelkezésünkre fog állni. Ennek köszönhetően stúdióbeszélgetéseket is lehetőségünk lesz készíteni, aminek köszönhetően érdekesebbé, aktuálisabbá válik a műsor. A magazinos műsorjelleg ugyan megmarad, de változtatásokra is sor kerül: új főcímet készítünk, egy-egy adásba vendégeket hívunk stb. Természetesen továbbra is tájékoztatunk a kulturális eseményekről, érdekes emberekkel készítünk riportokat, és feldolgozzuk a magyarságot érintő egyéb problémákat is. Mindezt természetesen az igényesség és a hitelesség jegyében – tudtam meg a főszerkesztőtől.

Talán nem meglepő, hogy idén egy kis jubileumot is ünnepelhet a szerkesztőség: közeledik a 200. adás.