Szép eredményekkel szerepeltek kollégistáink a diákotthonok regionális vetélkedőjén

0
71

Pakrácon rendezték meg a diákotthonok legrangosabb vetélkedőjét, a Domijadát, melyen a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (Eszék) diákotthona is részt vett.

Negyvenötödik alkalommal rendezték meg a diákotthonok regionális vetélkedőjét, ezúttal Pakrácon.

Mivel az eszéki magyar iskolaközpont kollégiumának a 2019-es megnyitása után kitört a koronajárvány, a Domijada az elmúlt két évben elmaradt, így az idein vett részt először a Központ diákotthona. Összesen nyolc kollégium 300 tanulója volt jelen az eseményen, akik számos sport- és művészeti kategóriában mérték össze ügyességüket, tudásukat, a különböző kategóriák győztesei pedig továbbjutnak az országos vetélkedőre.
– Két kategóriában is második helyen végeztünk, focicsapatunk szoros küzdelemben lett a második, és a tollaslabdában is másodikként zárt fiúcsapatunk. Orbán Tamarát a szakmai zsűri külön dicséretében részesítette Határ című fotójáért, amely 44 alkotás közül nyerte el ezt az elismerést. Büszkék vagyunk az első alkalommal elért eredményeinkre, tapasztalatainkat a jövőben kamatoztatni fogjuk – nyilatkozta lapunknak Baronji Kell Klaudia, az eszéki magyar iskolaközpont diákotthonának vezetője.

Hozzátette, a diákok egész éves tevékenységüket, a különböző kollégiumi szakcsoportok, műhelyek munkájának eredményét mutatják be a regionális vetélkedőn, ezenkívül nagyszerű alkalom ez – az intézmények és diákok közti – kapcsolatépítésre is.

A vetélkedőnek minden évben más kollégium ad helyet, így a jövőben az eszéki HMOM Központ diákotthona is sorra kerül majd.