Szép eredmények a járási horgászversenyen

0
142
10-horgszverseny

Kiskőszeg/Batina – A kiskőszegi  Ponty Sporthorgász Egyesület megalakulása óta legfontosabb feladatai közé tartozik a horgászat sportszerűségének megőrzése; jól példázza ezt legutóbbi versenyük is, amelyen öt egyesület tagjai vettek részt. A csoportösszesítésben a legjobb eredményeket a kiskőszegi csapat érte el.


A kiskőszegi Ponty Sporthorgász Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a horgászati hagyományok ápolását, népszerűsítését, kiemelt feladatként kezeli a fiatalok bevonását tevékenységükbe, és fontosnak tartják a horgászat sportszerűségének megőrzését is. Mindennek szellemében rendezték meg augusztus 5-én a Darázsi járási Sporthorgász Kupaversenyt is, ahol a hazai csapat mellett a darázsi, a hercegmároki (Gajić), az izsépi (Topolje) és a dályoki (Duboševica) csapatok vettek részt.

– Nagy öröm számunkra, hogy mi lehettünk a járási kupa házigazdái. A verseny reggel kilenckor kezdődött, három szektorban és két kategóriában versenyeztek a résztvevők. A kadétok között első helyen a mi csapatunk végzett, a másodikat az izsépi Combó nevet viselő sporthorgász egyesület szerezte meg, míg a harmadik helyen a darázsi Dévérkeszeg csapata végzett. Ami az összesítést illeti, itt is miénk az első hely, így a következő versenyig mi őrizhetjük a vándorserleget – mondta el lapunknak Zsivity István, a kiskőszegi Ponty Sporthorgász Egyesület elnöke, aki hozzátette azt is, reméli, hogy ebből a versenyből sikerül hagyományt teremteni, és nemcsak mint sportesemény, hanem mint turisztikai attrakció is hasznot hozhat a járásnak.

A versenyen jelen volt Stipan Šašlin, a Darázsi járás elöljárója is, aki személyesen adta át az érmeket. Elmondta, hogy teljes mértékben támogatja ezt az eseményt. Az idei évben egyébként a járás mind az öt egyesületet 3-3000 kúnás támogatásban részesítette.