Szentpéteri Csilla koncertje Pélmonostoron

0
85

Szentpéteri Csilla és zenekara lépett színpadra a Pélmonostor Kulturális Központ színháztermében szombaton, az eseményre az eszéki Magyar Főkonzulátus szervezésében került sor.

Megtelt szombat este a Pélmonostor Kulturális Központ színházterme, ahol a rendezvény házigazdája, Gárdos Béla eszéki magyar konzul köszöntötte a vendégeket, többek között Tomislav Robot, Pélmonostor polgármesterét és Menczer Tamást, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárát, az esemény támogatóját. Ott volt az eseményen Kovács Ferenc, a pélmonostori magyar kisebbségi önkormányzat első embere és Bábli Mária, a pélmonostori Magyar Katolikus Nőegylet elnöke is.

A zenekar egy kis meglepetéssel is szolgált: horvátországi magyar gyerekeket is bevontak, hogy együtt énekeljenek a színpadon. A Laskói Általános Iskola diákjait és a pélmonostori HMDK-alapszervezet keretében működő Csillagszemű gyermektánccsoport tagjait Ognjenović Zsuzsanna zenetanárnő készítette fel; csilingelő énekhangjukkal gazdagították a produkciót, mintegy üdvözölve a várva várt ünnepet.

- Reklám -

– Fontosnak gondoltuk a koncert támogatását, remélem és őszintén hiszem, hogy szép és felejthetetlen emlékekkel gazdagítja az idei adventet – mondta Menczer Tamás, majd a zenekar következett a színpadon.

Szentpéteri Csilla Magyarország legnépszerűbb zongoravirtuóz-zeneszerzője. Zenésztársaival igazi „télköszöntő“ koncertet varázsolt a pélmonostori színházterembe. Előadása közben LED-falakon zenére komponált lélegzetelállító filmrészletek, kreatív vizualizációk gazdagították a hangulatot, dinamikát. A hangverseny vendégművésze Szécsi Máté operaénekes volt, aki karácsonyi dalokat adott elő a művésznő hangszerelésében.

Menczer Tamás államtitkár a koncert előtt a pélmonostori Magyarok Otthonában találkozott ottani szervezeteink vezetőivel, akik tájékoztatták a kisváros magyarságának helyzetéről