Szentlászlói diákok Budapesten

127
Szentlszl-4

A kőbányai (Budapest) Szent László Általános iskola és a szlavóniai Szentlászló általános iskolája pár éve alakított ki testvériskolai kapcsolatot. Ennek keretében az elmúlt hét végén a szlavóniai iskola diákokból és tanárokból álló küldöttségét a kőbányai intézmény látta vendégül.

A két iskola között az elmúlt időszakban több találkozóra is sor került, legutóbb Szentlászlón egy kulturális programsorozat keretében a helyi népitánc-együttesek mellett a kőbányai iskola kórusa és csengettyűzenekara is fellépett.

– Ezt viszonoztuk mi most a hétvégi látogatásunkkal. Vendéglátóink igencsak gazdag programot állítottak össze számunkra. Kőbánya nevezetességeinek és az intézmény megtekintése mellett megnéztük többek között a budai várat, jártunk az állatkertben, a vidámparkban, sétát tettünk a Duna-parton. Révész Máriusz kőbányai országgyűlési képviselő jóvoltából pedig megnéztük a parlament épületét is. A találkozó végén egy újabb meghívást is kaptunk, amelynek köszönhetően a nyáron ismét tíz diákunk nyaralhat a Balatonon a kőbányai iskola tanulóival együtt, valamint december folyamán iskolánk táncegyüttese vendégszerepel majd Budapesten – mondta Kelemen Dávid, a szentlászlói iskola igazgatója, aki hozzátette azt is, hogy a kapcsolat tehát folytatódik, és mindkét fél számára még számos közös élményre nyújt majd alkalmat.