Szennyvízhálozat társfinanszírozásáról írtak alá szerződést

213
alairas_bellye

November 26-án egy, a dél-baranyai szennyvízhálózat kiépítésének 10 millió kúna értékű társfinanszírozásáról írtak alá szerződét.

A Horvát Vizek, illetve a dárdai Vodoopskrba képviselői társfinanszírozási szerződést írtak alá dél-baranyai járások (Bellye, Dárda, Jagodnjak) vezetőivel szennyvízhálózat-építés céljából. Egyúttal a munkával megbízott cégekkel is megkötötték a szerződést.

– Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a mai napon alá tudtuk írni ezt a járásunk számára nagyon fontos szerződést, amely jelentősen javítja majd az itt élők életminőségét, és a gazdasági élet fellendülésében is szerepe lehet. De a környezetvédelem szempontjából is fontos, különösen a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park miatt – hangsúlyozta a Bellyei járás elöljárója, Ružica Bilkić.

Anto Vukoje, a Dárdai járás elöljárója hozzátette, már régóta azon dolgoznak, hogy ez a projekt megvalósuljon.

– Egy részét világbanki kölcsönből fedezzük, és így szigorúan tartanunk kell magunkat a határidők betartásához is – mondta a dárdai elöljáró.

A projekt teljes értéke mintegy 27 millió kúna (PDV nélkül), amelynek hetven százalékát az állami intézmények finanszírozzák, a fennmaradó részt pedig a járások fizetik a világbanki hitelből. Egy húsz kilométer hosszú szennyvízhálozatot építenek, öt szivattyúteleppel, ami mintegy tízezer főt, azaz a két járás lakóinak 70 százalékát érinti, hangzott még el a szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón, amelynek a végén Ružica Bilkić köszönetet mondott mindazoknak, akik a projekt előkészítésében részt vettek, és egyben bejelentette a munkálatok megkezdését is, amelyeknek egy éven belül be kell fejeződniük. Egyben a járás lakóinak megértését kérte, mivel a munkák miatt több helyütt ideiglenes forgalomkorlátozá-sokra kell majd számítani.