Szakmai kirándulás az AGROmashEXPO-ra

101

A HMDK Gazdaköre idén is szervezett szakmai kirándulást a budapesti AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításra.

Január 25-28. között rendezték meg az idei AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást. Hét pavilonban, összesen háromszáz kiállító részvételével, 36 ezer négyzetméteren zajlott az esemény. A négy nap alatt számos szakmai, innovatív és szórakoztató program várta a látogatókat, összesen több mint hat helyszínen. Az AGROmashEXPO-ra idén ismét az AgrárgépShow-val közösen került sor, így bőséges volt a mezőgazdaságigép-kínálat is, az esemény nagyszerű alkalmat szolgáltatott a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásai, az input anyagok és eszközök gyakorlati megismerésére, a szakma újdonságainak megosztására.

– A HMDK Gazdaköre most már szokásához híven a mostani AGROmashEXPO-ra is szervezett szakmai kirándulást, részt vettünk az esemény megnyitóján is, meghallgattuk dr. Nagy István agrárminiszter beszédét, és megcsodálhattuk a mezőgazdasági technológia legújabb vívmányait – nyilatkozta lapunknak Tarnai Attila, gazdaszervezetünk falugazdásza, hozzátéve, reméli, sok élménnyel és hasznos tapasztalattal gazdagodtak a résztvevők.

Nagy megtiszteltetés volt számukra – folytatta –, hogy találkozhattak Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal, aki 1980-ban tett űrutazásának köszönhetően a magyar lett a 7. nemzet a világon, amely meghódította a világűrt.