Svečane sjednice povodom Dana općina

31

U Općinama Vladislavci i Tordinci prošloga tjedna su proslavili Dan općine u okviru čega su bile održana svečane sjednice Općinskog vijeća i razni programi.

Dan Općine Vladislavci i svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Društvenom domu u Dopsinu. Prisjetili su se poginulih hrvatskih branitelja i civila Domovinskog rata, te je povodom toga služena i sveta misa. Marjan Tomas, općinski načelnik, osvrnuo se na dosadašnja ulaganja: obnovljene su brojne prometnice i pješačke staze, uređeni su društveni domovi u svim naseljima, postavljena je nova ulična rasvjeta i izgrađena su dječja igrališta. Između ostalih projekata i mjera, Općina je za svu djecu predškolske dobi osigurala besplatan vrtić, a sada kreće u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića. Naglasio je da se priprema kompletno uređenje sustava odvodnje koji će podići kvalitetu života cijele zajednice. Među ostalima, gost sjednice bio je i Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i predsjednik DZMH. 

U subotu je, u okviru Dana Općine Vladislavci, održano tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca u Hrastinu, na kojemu je sudjelovalo 30 timova. Program je realiziran u suorganizaciji Udruge mladih Hrastin i mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

I u Općini Tordinci je održana svečana sjednica

I ove godine, Dani Općine Tordinci obilježeni su nizom programa. U nedjelju je polaganjem vijenaca odana počast pred spomenikom postavljenim poginulim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskog rata, nakon toga služena je sveta misa, te je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Davor Adžić, načelnik i Zoltán Cserepes, zamjenik načelnika, osvrnuli su se na rezultate ostvarene u prethodnom razdoblju u Općini, odnosno što im je u planu. Na prošlogodišnjoj sjednici za počasnog građanina za iznimnu potporu u svečanom okruženju inauguriran je Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i predsjednik DZMH, koji je i ove godine prisustvovao sjednici. Načelnik je u svome govoru i sada uručio zahvale saborskom zastupniku Mađara za iznimno dobru suradnju i pruženim potporama.

Na svečanoj sjednici nastupile su folklorne skupine Udruge za njegovanje običaja Mađara „Korogy“, odnosno u ime Osnovne škole Korog, ravnateljica škole Emma Sesvećan, preuzela je nagradu koja je dodijeljena ustanovi za doprinose u mađarskom obrazovanju.

Obilježavanju je prisustvovao i dr. Zoltán Császár, konzul Mađarske u Osijeku. 

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.