Susret dueta Kramarić-Šoja sa istinom

Za dva mjeseca birat ćemo nova vodstva u općinama

0
152
Zgrada uprave Općine Kneževi Vinogradi

Naš prošlotjedni članak pod nazivom  Općina Kneževi Vinogradi: „Brutalan obračun sa političkim suparnicima!”  izazvao je brojne reakcije naših čitatelja, što smo i očekivali.

Iznenadila nas je činjenica kako naš tjednik čita i vodstvo Općine Kneževi Vinogradi, čemu se posebno veselimo.

- Reklám -

Na službenoj inernet stranici Općine Kneževi Vinogradi pojavio se jedan politički pamflet uobličen u  Zahtjev za ispravkom netočnih informacija kao reakcija na naš spomenuti članak. U njemu vodstvo općine optužuje naš tjednik  za „krajnju neprofesionalnost”, jer smo po njima u prošlotjednom članku iznijeli niz netočnih navoda, činjenica koje čitatelje dovode u zabludu i da nismo pitali za mišljenje drugu stranu.

U prvom redu smatram bitnim reći kako naše uredništvo savjesno i temeljito radi na svakom našem članku, i shodno tome vodimo brigu da se sve činjenice provjere kako bi naši čitatelji dobili točne i pravovremene informacije.

Radi osjetljivosti teme o kojoj smo pisali ovaj puta smo dodatno provjerili sve činjenice prije nego smo poslali naš tjednik na tiskanje.

Stoga i nadalje tvrdimo kako su iz dodijele potpora namijenjenih udrugama bezrazložno izostavljene (ili su dobile besramno mali iznos) najmanje četiri udruge čije vodstvo ne spada u „vatrene obožavatelje” trenutnog vodstva općine.

Vodstvo općine u svom političkom pamfletu ne spominje činjenicu kako se  Kud Jozsef Attila iz Zmajevca (predsjednica Hajnalka Bistrican) ove godine s pravom može prijaviti na natječaj Savjeta za nacionalne manjine, niti spominju koji je ishod njihove prijave protiv NK „Zmaj” Zmajevac od 2019-te Ministarstvu financija – Sektoru za proračunski nadzor.

Ako pretpostavimo da Ministarstvo financija nije poduzelo mjere protiv nogometnog kluba iz Zmajevca, onda nije jasno zašto su ih isključili iz natječaja?

Sve ovo je sitnica naspram njihovog odnosa prema karanačkoj udruzi „Pravda za sve” čija predsjednica Gordana Musa Balaš slovi kao jedan od najvećih oponenata trenutnom političkom vodstvu općine. O razlozima nedobivanja sredstava ovoj udruzi u njihovom pamfletu nema ni riječi. Ti razlozi nas baš zanimaju, a vjerujemo da bi zanimanje za time iskazali i mještani općine.

Njihovo obrazloženje u slučaju Udruge starih sporova „Suljoš” (prerdsjednik Balint Šoja iz Kneževih Vinograda)  smatramo jednom velikom komedijom. Naime, u njemu stoji kako su nakon „ponovnog razmatranja” odluke istu promijenili i NAKNADNO IM POVEĆALI DODIJELJENA SREDSTVA! Da se to nije slučajno dogodilo nakon što ih je naš članak razotkrio?!

Da nismo tražili očitovanje „druge strane” Kramarić-Šoja osobno? Naše uredništvo je pri pisanju članka kao izvor informacija koristilo Odluku koja se nalazila na službenim internet stranicama Općine, i koja je bila potisana od strane načenika. Hvala, ali te informacije su nam bile dostatne.

Poštovani Čelnici Općine Kneževi Vinogradi, gospodo Vedran Kramarić i Deneš Šoja!

Mještani ove općine su Vas izabrali da služite svim stanovnicima, da im poboljšate uvjete življenja, da im osigurate uvjete kako bi mogli uredno živjeti od svog posla, da imaju dostupne vrtiće na cijelom području općine, da imaju niska komunalna davanja, da ljudi ne budu prisiljeni odseliti odavdje itd. Ne dobijate plaću od poreznih obveznika koji žive na padručju općine zato da pojedine mještane držite slubenim neprijateljima, i da kad vam se pruži prilika te mještane kažnjavate radi percipiranog ili stvarnog „neposluha”.

Mi vam zato obećajemo kako ćemo i dalje biti glasnogovornici mještana općine, kolikogod se to Vama ne sviđalo.    

S poštovanjem:

Micheli Tünde

Glavna urednica

KADA TAJNICA PODNESE OSTVAKU…
Jedna od posljedica našeg prošlotjednog članka je i činjenica kako je nekadašnja stanovnica Zmajevca i tajnica  stoljetne udruge Kud Jozsef Attila iz Zmajevca dala ostavku na sve svoje funkcije koje obnaša u spomenutoj udruzi. Kao razlog kako se ona izrazila su izlijevi predsjednice Hajnalke Bistrican izneseni u našem listu koji su se odnosili na izostana dodijele sredstava udruzi od strane Općine. Usuđujemo se primjetiti kako se gospodična u svom facebook-obraćanju uopće nije bavila činjenicom da je KUD József Attila – koju je gđa. Gerštmajer dijelom vodila, i u ime koje je upravo ona OSOBNO PISALA odbijeni projekt – ostala bez sredstava, već se u svom obraćanju bavila samo i isključivo izjavom predsjednice koja je bila reakcija na nepravdu.
Za komentar smo upitali Hajnalku Bistrican, predsjednicu Kud Jozsef Attila:
– Prema Gabrielli sam se oduvijek odnosila kao da mi je vlastito dijete. Ono što je objavila me jako iznenadilo, i moram priznati da nisam vjerovala da se tako nešto može dogoditi. Ne znam zašto je sve to napisala, ali slutim. Slutim i prihvaćam, kao što će to uskoro prihvatiti i skupština udruge – izjavila nam je predsjednica.