Split: projekcija filma povodom Dana mađarske kulture i paketi školskih potrepština za učenike koji uče na mađarskom jeziku

0
18

Posljednje okupljanje članova DZMH ogranka Splitsko-dalmatinske županije bilo je povodom Dana mađarske kulture. Aniko Tripolski, predstavnica Mađara u županiji, sudjelovala je u pružanju potpore učenicima koji pohađaju sate njegovanja mađarskog materinjeg jezika u jednoj osnovnoj školi u Splitu.

Članovi DZMH ogranka Splitsko-dalmatinske županije održavaju prisjećanja na nacionalne blagdane i obljetnice važnijih povijesnih događanja. I povodom Dana mađarske kulture okupili su se u svome sjedištu, gdje su pogledali film pod naslovom Kivilágos kivirradtig prema romanu Zsigmonda Móricza.

-Ove prigode pružaju odlične mogućnosti za druženja, održavanje kontakata. Radujemo se što se uvijek nađu osobe koje rado sudjeluju u zajedničkom radu – rekla je Aniko Tripolski, predsjednica DZMH ogranka Splitsko-dalmatinske županije, koja je ujedno i predstavnica mađarske nacionalne manjine u županiji.

Aniko Tripolski drži važnim upoznati mlade sa radom udruge, a nastoji i različitim potporama poticati one kojima su važni njihovi mađarski korijeni. Tako je nedavno iznenadila poklon-paketima školskih potrepština učenike koji pohađaju sate njegovanja mađarskog materinjeg jezika.

-Budućnost Splitsko-dalmatinskog ogranka ovisi o mladima i zbog toga smatram važnim uključiti mlade u rad udruge, da i oni budu dio naših aktivnosti– rekla je Aniko Tripolski.