Škola u Korođu može računati na potporu Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije

0
15

Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije za jedan od svojih najvažnijih zadataka drži davanje potpore obrazovanju na mađarskom jeziku na području županije, čelnici Vijeća su posjetili novu ravnateljicu škole u Korođu, kojoj su obećali daljnju potporu.

Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije redovno pruža potporu Osnovnoj školi Korođ, kao i Udruga za njegovanje običaja Mađara „Korogy”. Čelnici dvaju organizacija su posjetili novu ravnateljicu škole, Emmu Sesvećan, kako bi se upoznali s njom i obećali joj daljnju suradnju.

-U proteklim godinama smo školu poduprli na različite načine, između ostaloga paketima školskih udžbenika, paketima školskih potrepština za prvašiće, organizirali smo im posjete kazalištu, davali smo i financijske potpore, s novom ravnateljicom se upravo dogovaramo o daljnjim potporama – rekla je Rozalija Jakumetović, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije.

- Reklám -

Udruga za njegovanje običaja Mađara „Korogy”, također drži važnim dobru suradnju sa školom.

-Sa gledišta budućnosti Mađara u Hrvatskoj, obrazovanje igra važnu ulogu, i zbog toga se i mi trudimo pomoći im u poslu. Znamo da ne uspijevaju uvijek organizirati školske izlete iz vlastitog proračuna, zato im u tome pružamo potporu. Za izlete u manjem broju smo sada ponudili mini-bus udruge, a prije smo znali na poneke izlete koje organizira udruga povesti i učenike škole – rekao je Zoltan Čerepeš, predsjednik Udruge za njegovanje običaja Mađara „Korogy”, koji je i član Vijeća mađarske nacionalne manjine.

DZMH plaća polovicu iznosa školske užine djeci Osnovne škole Korođ

Osim Vijeća mađarske nacionalne manjine i Udruge za njegovanje običaja Mađara „Korogy”, škola u Korođu može računati i na pomoć DZMH, koja je u suradnji sa Općinom Tordinci omogućila užinu učenicima škole.