Siklóson vendégszerepeltek drávaszögi kórusaink

Az Alfalusi Vegyes Kar és a sepsei Népdalkör

Drávaszögi magyar kórusok mutatkoztak be a hétvégén Siklóson, a Fontos Vagy Nekünk Egyesület rendezvényén.

A siklósi Fontos Vagy Nekünk Egyesület a Drávaszögi Magyarok Találkozója nevű rendezvénysorozata keretében kórustalálkozót szervezett a hétvégén, melyen az Alfalusi Vegyes Kar, az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület kórusa, a kiskőszegi, valamint a kórógyi magyar népdalkör is vendégszerepelt. Rajtuk kívül természetesen magyarországi kórusok is felléptek, köztük a házigazda egyesület csoportja is.

Déra Kornéliától, a laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület elnökétől megtudtuk, szervezetük és a siklósi Fontos Vagy Nekünk Egyesület között néhány évvel ezelőtt létesült kapcsolat, azóta több alkalommal is vendégszerepeltek Siklóson.

– Az előző években is felléptünk a siklósiak kórustalálkozóján, de tánccsoportunkkal részt vettünk a néptáncszemlén is. A mostani összejövetelt nagyszerű hangulat jellemezte, ma már a siklósiak is ismerősként fogadnak bennünket, és sokat jelent nekünk, hogy tovább bővítettük kapcsolatainkat – nyilatkozta lapunknak Déra Kornélia, hozzátéve, viszonzásképpen meghívták a Fontos Vagy Nekem Egyesület kórusát az adventi kórustalálkozójukra.

Az Alfalusi Vegyes Kart a sepsei kórus tagjai is erősítik, a két csoport mára összeolvadt, legközelebb pedig Verőcén (Virovitica) lépnek színpadra, erre októberben kerül sor.