Sikeresen lezárult a tehetséggondozási pályázat

0
375

Sikeresen lezárult a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma által meghirdetett „Tudással a könnyebb boldogulásért“ elnevezésű tehetséggondozási pályázat: 10 általános iskolai tanuló és négy középiskolás diák részesült egyszeri, 500 kúnás ösztöndíjban.

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma sok programmal és számos eszközzel segíti az anyanyelvi oktatás megmaradását, és igyekszik megjutalmazni a jól tanuló horvátországi magyar diákokat is. Ennek érdekében évek óta hirdet meg különböző pályázatokat. Legutóbb november végén, „Tudással a könnyebb boldogulásért“ címmel írt ki, amelynek a célja horvátországi, magyar tannyelven tanuló, jó képességű és kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő tanulók támogatása.

A határidőig összesen harminc diák küldött be pályázatot, melyeket a kiírt kritériumok alapján pontoztak és rangsorolták a tanulókat.

A rendelkezésre álló keretből 10 általános iskolai tanuló és 4 középiskolás diák részesült egyszeri, 500 kúnás ösztöndíjban. Azoknak a pályázóknak, akik ezúttal nem részesültek támogatásban, a pedagógusszervezet taneszközcsomagot ajándékozott.

– Továbbra is fontosnak tartjuk a diákok megjutalmazását, mivel ezzel is ösztönözzük őket a jó tanulásra. De ezzel azt is nyomatékosítani szeretnénk, hogy nem kerül hátrányos helyzetbe, nem fog kevésbé érvényesülni az, aki mindvégig magyarul tanult az iskolában, és hogy a mi régiónkban kincs, ha valaki jól beszéli mindkét nyelvet – mondta Csapó Nándor, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának elnöke.

Az ösztöndíjpályázatot a „nemzeti fontosságú intézmény” keretből hirdették meg.